Foto: 123RF

Activiteiten tijdens Week van de jonge mantelzorger in Alblasserdam

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • Van 1 tot en met 7 juni wordt tijdens de nationale Week van de Jonge Mantelzorger landelijk aandacht gevraagd voor jongeren die opgroeien met de zorg voor iemand in hun directe omgeving. Ook in Alblasserdam worden een aantal activiteiten georganiseerd door Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA).

Ongeveer een kwart van de kinderen en jongeren in Nederland is jonge mantelzorger. Zij groeien op met iemand in hun directe omgeving die een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid en/of verslaving heeft. Dat kan een ouder zijn, een broer of zus, maar ook een grootouder of goede buur. Vaak beseffen jonge mantelzorgers en mensen uit hun omgeving niet dat zij opgroeien in een situatie die anders is dan die van de meeste mensen. Ook al zien deze jongeren zichzelf niet als jonge mantelzorgers, ze ondervinden de gevolgen van de zorgsituatie al op jonge leeftijd.

De landelijke bewustwordingscampagne ‘Niet te missen’ laat via video’s, posters, portretten en verhalen zien wat de impact is van mantelzorg in het persoonlijke leven van jongeren. Voor jonge mantelzorgers in Alblasserdam organiseert de SWA op donderdag 2 juni een speciale bingo in de huiskamer van het Brughuis (locatie Oude Bibliotheek), Ieplaan 2. Aanvang van de bingo is om 19.30 uur. De avond duurt tot 21.00 uur. Aanmelden is niet nodig.

Op dinsdag 7 juni zullen medewerkers van de SWA deur aan deur kaarten/stickers rondbrengen en met de bakfiets de wijk ingaan voor een praatje. Tenslotte wordt op zaterdag 11 juni een uitje georganiseerd naar Fun Forest in Rotterdam. Aanmelden kan via s.vandalen@stichtingwelzijnalblasserdam.nl of via Whatsapp: 06-83872496. Jonge mantelzorgers die zich nog niet hebben ingeschreven bij de SWA kunnen dat alsnog doen via 078-2021111. Zij ontvangen dan een leuk CHILL-pakket.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5