Foto: Papendrecht Media

Ongeregeldheden leiden tot iets eerdere sluiting kermis Papendrecht

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • Vanwege ongeregeldheden die op de eerste twee avonden plaatsvonden rondom de sluiting van de kermis in Papendrecht, heeft de gemeente besloten om de kermis op vrijdagavond 13 mei en zaterdagavond 14 mei iets eerder te sluiten.

Van woensdag 11 mei tot en met zaterdag 14 mei staat er een kleine kermis op het marktplein van Papendrecht. Die sluit normaal om 23.30 uur, maar dat wordt vrijdag 13 en zaterdag 14 mei een uur vervroegd.

Want er zijn in de afgelopen avonden incidenten geweest in het centrum met jongeren. Mede daarom zijn er voor de komende twee dagen extra maatregelen getroffen.

Op woensdagavond 11 mei en donderdagavond 12 mei is het onrustig geweest in het centrum van Papendrecht. Afgelopen nacht is het zelfs geëscaleerd. De politie in Papendrecht heeft spoedassistentie moeten aanvragen, omdat een grote groep jongeren zich rond sluitingstijd keerde tegen de politie tijdens een aanhouding van een 21-jarige Papendrechter, die in het bezit was van een wapen.

Burgemeester Jetten: “Ik begrijp dat een kermis een enorme aantrekkingskracht heeft op jongeren. Helaas hebben we de afgelopen twee avonden te maken gehad met een grimmige sfeer in ons centrum.”

Burgemeester Jetten wil in het kader van de openbare orde en veiligheid geen risico’s nemen. Daarom heeft zij in overleg met de politie besloten meerdere zichtbare en onzichtbare maatregelen te nemen. De kermis sluit eerder dan gepland, rond 22.30 uur.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5