Foto: Papendrecht Media

Evenementen aangepast in rouwend Alblasserdam

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • In samenspraak met de organisatoren van de kermis die vanaf vrijdag 13 mei gehouden wordt in Alblasserdam en de truckerstocht op zaterdag 14 mei is besloten om hun programma aan te passen. Dit wordt gedaan omdat Alblasserdam in rouw is na de vreselijke gebeurtenissen van afgelopen vrijdag 6 mei.

Zo wordt de kermis stilgelegd rondom de uitvaarten en zal de truckerstocht niet claxonneren in Alblasserdam.

Op initiatief vanuit de samenleving worden op vrijdag 13 mei de molens in rouwstand gezet en hangen in Alblasserdam vele vlaggen halfstok. Om deze reden start de kermis dit jaar op vrijdag 13 mei om 18:00 uur met gedempt geluidsniveau.

“De onvoorstelbaarheid van deze situatie in ons dorp voert de boventoon. Er is een enorme betrokkenheid bij de mensen die het aangaat. Wat je ziet in het dorp is dat er op verschillende manieren met de situatie wordt omgegaan. Sommigen kennen mensen die direct betrokken waren bij het incident. Voor anderen gaat het leven door, en dat is ook goed. Er is altijd weer een dag erna, hoe triest en onbeschrijfelijk de dag van vrijdag ook was”, zegt burgemeester Jaap Paans.

De burgemeester roept op om naar elkaar om te kijken en elkaar een luisterend oor te bieden.

De burgemeester heeft een zorgvuldige afweging gemaakt over de geplande evenementen in deze rouwfase. Daarbij nam hij in gedachten dat rouwverwerking een proces is dat ieder mens anders beleeft. De verenigingen en instellingen bepalen zelf of zij hun activiteiten door willen laten gaan.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5