Foto: Aangeleverd

ChristenUnie Papendrecht ruimt zwerfafval op: ‘Daad bij het woord’

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • Evenals een aantal andere politieke partijen, vroeg de CU afgelopen najaar aandacht voor de grote hoeveelheden zwerfafval rond de Bethlehemkerk in Papendrecht. Dit naar aanleiding van klachten van diverse buurtbewoners. Nu werd door de CU de daad bij het woord gevoegd.

Met vuilniszakken, grijpers werd in de omgeving van de Bethlehemkerk en het Vondelpark het nodige afval verwijderd. De opbrengst was heel divers. Vele sigarettenpeuken, stukken plastic, een golfbal(!), vuurwerkafval, een aansteker en papiertjes werden aangetroffen.

Henk Bezemer, nummer 2 op de CU lijst: “Een schone en nette buurt spreekt ons allemaal veel meer aan dan een buurt of straat die er verwaarloosd uitziet, met rommel op straat en hondenpoep op de trottoirs. De ChristenUnie wil zich er dan ook voor inzetten dat de openbare ruimte in Papendrecht er netjes en verzorgd uitziet. Een buurt waar kinderen prettig buiten kunnen spelen en waar we ons al wandelend of fietsend niet hoeven te ergeren aan dit soort zaken. Ook dat alles hoort bij plezierig wonen in Papendrecht.”

Soms wordt er op een plaats extra veel rommel aangetroffen, omdat een groep mensen zich daar regelmatig begeeft. De gemeente heeft aangegeven het lastig te vinden om in een dergelijke situatie in te grijpen of te handhaven. Om te kunnen verbaliseren, moet namelijk worden aangetoond dat het afval daar ook daadwerkelijk is gedeponeerd door deze personen. Dat blijkt in de praktijk lastig te zijn.

Wel is door de gemeente toegezegd dat wanneer er over een locatie meerdere meldingen binnenkomen, deze locatie een aantal weken extra aandacht krijgt van de BOA’s.

Henk Bezemer: “Wij roepen inwoners op om deze meldingen bij de gemeente te blijven doen. Waar nodig zullen wij opnieuw als ChristenUnie bij de gemeente aandacht vragen voor dit thema.”

En ondertussen spannen vele inwoners zich in om hun woonomgeving netjes te houden. Er is in Papendrecht een actieve groep ZwerfAfvalPakkers. Henk Bezemer: “Veel dank ook voor de inzet van die vele vrijwilligers!”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5