<p>&bull; Gert-Jan van Dommelen spreekt de ondernemers toe tijdens de demonstratiedag.</p>

• Gert-Jan van Dommelen spreekt de ondernemers toe tijdens de demonstratiedag.

(Foto: Bert Bons)

Gemeente Alblasserdam heeft drie waarschuwingen uitgedeeld tijdens demonstratie

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • De gemeente Alblasserdam heeft op vrijdag 14 januari, toen er een grote demonstratie was van de plaatselijke winkeliers en horeca, drie waarschuwingen uitgedeeld omdat de coronaregels niet werden nageleefd.

In een brief aan de ondernemers van Alblasserdam toont burgemeester Jaap Paans zich over het geheel genomen tevreden over het verloop van de demonstratie.

Hij schrijft aan de ondernemers: “Ik leef met alle getroffen sectoren mee, ook al zijn sommige van die sectoren nu weer geopend met beperkingen. Anderen moeten nog dicht blijven omdat de impact van die openstelling extra druk op de zorg zou geven U kent mijn standpunt ‘alle sectoren moeten open, als het moet onder beperkingen om de belasting op de zorg beheersbaar te houden’. Iedereen moet een gelijk aandeel leveren in de offers die daarvoor nodig zijn. Naleving van de gezondheidsvoorschriften is daarbij essentieel.”

De burgemeester heeft gezien dat de aangemelde demonstratie in de buitenruimte goed is verlopen. “Organisatoren en deelnemers verdienen daarvoor complimenten. Kijkend naar de opkomst en de publiciteit kan gerust gesproken worden van maximaal rendement. Niet vaak haalt een actie van deze omvang met foto de voorpagina van een kwaliteitskrant als de NRC.”

Ondanks het feit dat winkels en horeca op vrijdag 14 januari nog niet open mochten zijn, heeft de burgemeester besloten om geen boetes uit te delen aan ondernemers die in overtreding waren. Maar als er nu nieuwe overtredingen worden geconstateerd, zal er van coulance geen sprake zijn, waarschuwt de burgemeester in de brief aan de ondernemers.

Tijdens de demonstratie werden er door handhavers drie overtredingen geconstateerd in het kader van de hygiëne maatregelen. De ondernemers waar dit gebeurde, hebben een officiële waarschuwing gekregen. Bij een volgende overtreding op dat punt wordt een boete opgelegd of tot sluiting overgegaan van de zaak.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5