• Een impressie van hoe de flats eruit kunnen gaan zien.
• Een impressie van hoe de flats eruit kunnen gaan zien. Foto: Gemeente Papendrecht

Twee flats op kruising Veerweg-Vondellaan in Papendrecht

Algemeen 1.404 keer gelezen

PAPENDRECHT • De Papendrechtse politiek bespreekt op woensdag 12 januari een voorstel om twee flats te realiseren op de kruising van de Veerweg met de Vondellaan, op de locatie waar voorheen garage Van Wijngaarden gevestigd was.

Het is de bedoeling dat er twee gebouwen komen die zeven en elf bouwlagen tellen. Het hoogste gebouw zou het dichtst bij de Veerweg moeten komen. De flat met zeven verdiepingen komt direct ten westen van het hogere gebouw. Er komen in totaal 89 appartementen. De prijzen vallen in de categorieën ‘duur’ en ‘middenduur’.

De gebouwen van voorheen garage Van Wijngaarden worden dan gesloopt, inclusief het benzinestation.

Het globaal uitgewerkte plan heeft in de zomermaanden ter inzage gelegen. Er kwamen 13 bezwaren binnen tegen het plan. Deze bezwaren hebben voornamelijk betrekking op de bouwhoogte, het verlies aan privacy en zonlicht, mogelijke schade tijdens de bouw, waardevermindering en verkeersafwikkeling.

De hoogte van de nieuwbouw past volgens de gemeente Papendrecht in een serie van hoge gebouwen langs de Veerweg. Zo wordt er tot negen lagen hoog gebouwd in het centrum, bij het kruispunt met de Burgemeester Keijzerweg (het hotel). De verbinding met Dordrecht wordt nu ook visueel gelegd, doordat langs die verbindingslijn op verschillende plekken hogere bebouwing staat, ook aan het Otto Dickeplein in Dordrecht bij de waterbushalte. Nieuwe hogere bebouwing langs deze lijn is op deze belangrijke plek in de structuur van Papendrecht, namelijk aan het Vondelpark, vanuit stedenbouw passend.

De plannen voor de realisatie van de twee flats staan op woensdag 12 januari op de agenda van de commissie Ruimte, die om 20.00 uur begint.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden