<p>• Kees de Ruijter.</p>

• Kees de Ruijter.

(Foto: Aangeleverd)

Wethouder Kees de Ruijter gaat weer aan het werk

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • Wethouder Kees de Ruijter van de gemeente Papendrecht gaat op maandag 6 december weer aan het werk. Dat maken de fractievoorzitters van ChristenUnie, PAB, CDA en SGP bekend in een schriftelijke verklaring.


Daarin staat onder meer: “De wethouder is zoals u weet gepassioneerd betrokken bij de toekomstige huisvestingsplannen van het voortgezet onderwijs. Hij was daarom teleurgesteld met het verloop van de besluitvorming in de laatste raadsvergadering. Wij begrijpen goed dat hij (ook vanuit de ChristenUnie en PAB) voor verrassingen is gesteld. Wij hebben hierover met de wethouder en binnen de coalitie gesprekken gevoerd. Dat heeft de boel opgeklaard. De wethouder zal zijn werkzaamheden volgende week maandag hervatten.”

Vervolg
De verklaring van de vier coalitiepartijen is een vervolg op een eerdere verklaring vanuit de ChristenUnie, die vrijdag verspreid werd onder de raadsleden. Daarin werd gemeld dat wethouder Kees de Ruijter van de ChristenUnie (CU) een time-out had genomen.

Dit had hij gedaan naar aanleiding van het verloop van de besluitvorming in de laatste gemeenteraadsvergadering over de huisvesting van het voortgezet onderwijs. In die vergadering stond de huisvesting van de scholen voor voortgezet onderwijs op de agenda. Tijdens die vergadering bleek dat veel raadsleden aanhikten tegen de hoge kosten van nieuwbouw voor beide scholen. Naar verwachting gaat dat 80 tot 100 miljoen euro kosten.

Plan B
De fractie van D66 kwam tijdens die vergadering met een alternatief plan: geen nieuwbouw maar alleen een opknapbeurt voor beide scholen én nieuwbouw voor De Lage Waard aan de Keizerweg. Die school zou dan gebouwd moeten worden bij de vestiging aan de Vijzellaan. Deze variant, die door D66 ‘Plan B’ werd genoemd, kost ongeveer de helft van het oorspronkelijke plan om beide scholen volledig nieuw te bouwen.

Uit de melding van de time-out voor wethouder Kees de Ruijter blijkt dat hij moeite had met deze gang van zaken. Als wethouder van onderwijszaken heeft hij de nieuwbouwplannen uitgewerkt. Nu zou hij tegelijk met de ontwikkeling van het oorspronkelijke plan, ook aan de slag moeten met een ander, parallel plan.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5