• De Lightrail zoals die in Jeruzalem rijdt.
• De Lightrail zoals die in Jeruzalem rijdt. Foto: 123rf.com

College Papendrecht: Lightrail is niet aan de orde

Algemeen 393 keer gelezen

PAPENDRECHT • Het gemeentebestuur van Papendrecht ondersteunt de lobby van Onafhankelijk Papendrecht (OP) voor de komst van een Lightrail niet. Dat blijkt uit de beantwoording van vragen die OP gesteld heeft over dit onderwerp.

Ruud Lammers van OP had aan het gemeentebestuur van Papendrecht gevraagd of het mogelijk is om een aanvraag voor de Lightrail te doen bij het groeifonds. Vanuit dat fonds kan de komende vijf jaar in totaal 20 miljard euro geleend worden voor onder meer projecten in de infrastructuur.

“Heeft de gemeente Papendrecht überhaupt een plan, met andere aangrenzende gemeenten samen, ingediend om een Lightrailverbinding vanuit Rotterdam via Ridderkerk, Alblasserdam, Papendrecht, naar Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam/Molenlanden tot stand te brengen?”, wil Lammers weten.

Het gemeentebestuur reageert dat er geen plan is voor het aanleggen van een Lightrail en dat de gemeente niet het initiatief zal nemen voor de totstandkoming van een dergelijk plan.

Onafhankelijk Papendrecht heeft in de afgelopen jaren al veel gelobbyed voor de Lightrail, contacten gelegd met de Economic Board Drechtsteden, bezoek gebracht aan het ministerie in Den Haag, interviews afgegeven aan de regionale media en contacten aangeboord in andere gemeenten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden