• Pieter Paans tijdens de extra raadsvergadering woensdagavond.
• Pieter Paans tijdens de extra raadsvergadering woensdagavond. (schermafbeelding)

Pieter Paans nieuwe burgemeester gemeente Krimpenerwaard

  •   keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Huidig wethouder van Papendrecht Pieter Paans wordt voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Krimpenerwaard. Dit werd woensdagavond tijdens een extra raadsvergadering in deze gemeente bekendgemaakt.


Pascal van der Hek (voorzitter vertrouwenscommissie in de gemeente Krimpenerwaard) zei woensdagavond tijdens de extra raadsvergadering dat de keuze voor Paans met name was bepaald door kernwaarden als daadkracht en empathie.

Paans was zelf tijdens de bijeenkomst aanwezig. In een korte speech zei hij vooral dankbaar te zijn voor de uitverkiezing en zich met hart en ziel voor de gemeente Krimpenerwaard te zullen inzetten.

Hij treedt per 20 januari 2022 in functie.

'Stevige kandidaat'
De vertrouwenscommissie van de gemeente Krimpenerwaard leerde de beoogde nieuwe burgemeester in de gesprekken kennen als een 'stevige kandidaat, die zich zelfverzekerd en met humor weet te presenteren': 'Hij is energiek en heeft een gedreven uitstraling. Paans heeft oprechte belangstelling voor ‘de mens’ en is benaderbaar. Zijn dynamische uitstraling brengt de Krimpenerwaard, verder (in de regio). Hij heeft een goed gevoel voor wat er leeft en speelt, is toegankelijk en in staat om de juiste toon en timing te vinden'.

Volgens de gemeenteraad van Krimpenerwaard is hij de juiste persoon om de opgaven voor de gemeente, zoals zijn verwoord in de profielschets, de komende jaren ter hand te nemen.  

Vervolgprocedure
Paans wordt nu via de Commissaris van de Koning aanbevolen bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). De Ministerraad doet op voorstel van het ministerie van BZK uiteindelijk een voordracht tot benoeming aan koning Willem-Alexander. Het is in Nederland inmiddels goed gebruik dat de aanbeveling van de gemeenteraad daarbij wordt gevolgd.

De installatie van de nieuwe burgemeester is voorzien op donderdag 20 januari 2022 om 20.00 uur. Dit gebeurt tijdens een bijzondere raadsvergadering in het gemeentehuis te Lekkerkerk.

Kandidaten
Voor het burgemeesterschap van Krimpenerwaard maakten 21 kandidaten hun belangstelling kenbaar.

De vacature ontstond nadat Roel Cazemier eerder dit jaar aankondigde zijn functie neer te leggen. De huidige burgemeester van Krimpenerwaard koos hiervoor met het oog op de naderende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Aan hem wordt per 20 januari 2022 eervol ontslag verleend. 


Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5