<p>&bull; Waarnemend burgemeester Annemiek Jetten sprak met een medewerker van de Ondermijningsbus.</p>

• Waarnemend burgemeester Annemiek Jetten sprak met een medewerker van de Ondermijningsbus.

(Foto: Aangeleverd)

Ondanks herfstweer veel belangstelling voor Ondermijningsbus

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT •  Ondanks het wisselvallige weer bezochten donderdag zo’n honderd belangstellenden de Ondermijningsbus die in Papendrecht aanwezig was om voorlichting te geven over verschillende verschijningsvormen van ondermijnende criminaliteit.


De bus stond in het centrum van Papendrecht om inwoners op een interactieve manier voor te lichten over ondermijnende criminaliteit.

Bewustwording
Annemiek Jetten, waarnemend burgemeester van Papendrecht: “Papendrecht is een fijne gemeente om in te wonen en te werken, maar dat wil niet zeggen dat ondermijnende criminaliteit hier niet kan voorkomen. Bewustwording hiervan is belangrijk en vooral ook dat mensen weten waar ze iets kunnen melden als zij iets verdachts zien.”

Signalen herkennen
De Ondermijningsbus geeft op een toegankelijke manier informatie over bijvoorbeeld de gevaren van een hennepkwekerij en de productie van (synthetische) drugs. Ook geeft een deskundige tips over het herkennen van signalen van diverse vormen van ondermijnende criminaliteit. Bezoekers horen ook waar zij de door hen waargenomen signalen vervolgens kan melden. Dat kan anoniem via www.meldmisdaadanoniem.nl of het telefoonnummer 0800-7000.

Laagdrempelig
Burgemeester Jetten bezocht de Ondermijningsbus donderdagmiddag ook zelf. “Ik heb het ervaren als een fijne en laagdrempelige manier om het onderwerp ondermijning onder de aandacht te brengen bij onze inwoners. Dat is mooi want met de hulp van onze inwoners kunnen wij als gemeente samen met de politie ondermijning verder bestrijden en tegengaan. We gaan samen voor een eerlijk en veilig Papendrecht.”

Anne Marie Hoekstra
Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt editie Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @AnneMHoekstra op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5