Foto: Aangeleverd

Scholen binnen Alblasserdam gaan samenwerken bij taalondersteuning

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • In het nieuwe schooljaar zijn de openbare scholen IKC ‘t Nokkenwiel en IKC het Palet, in samenwerking met kinderopvangorganisatie Wasko, gestart met het uitbreiden van de huidige taalmethode in de dagopvanggroepen, peutergroepen en kleuterklassen met de methode LOGO 3000.


Om kinderen een goede start te kunnen laten maken in groep 3 is het belangrijk dat zij de 3000 woorden van de basiswoordenlijst kennen. Taal is de basis voor alle lessen die kinderen krijgen vanaf groep 3. Door het aanbod te verrijken met LOGO 3000 hebben de scholen meer middelen om de taalontwikkeling bij kinderen te vergroten. De medewerkers zijn begin dit jaar ook geschoold in het werken met logo 3000.

Er is vanuit deze methode ook een aanbod voor ouders die de Nederlands taal minder beheersen. Een taalcoördinator zal na de herfstvakantie starten met ouderbijeenkomsten om ouders te ondersteunen hoe zij het taalaanbod thuis voor hunzelf en hun kind kunnen verrijken door middel van LOGO 3000. Ook is er een nauwe samenwerking met de bibliotheek, zodat men door middel van de uitleen van boeken/ materialen en de Voorleesexpress het taalaanbod voor kinderen kunnen vergroten.

Door de inzet van logo 3000 zien de scholen een goede doorgaande leerlijn van de peuters en kleuters binnen het IKC. “Wij zijn trots op de samenwerking tussen school en kinderopvang en blijven met elkaar kijken naar nieuwe mogelijkheden zodat de kinderen optimale kansen krijgen tot ontwikkeling”, aldus Lonneke van den Anker, adjunct-directeur IKC ’t Nokkenwiel.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5