Foto: Stockfoto 123RF

Ook meer coronabesmettingen in Zuid-Holland Zuid

  •   keer gelezen

REGIO • Waar de landelijke cijfers van de besmettingen met corona weer een opgaande lijn laten zien, worden er ook meer positieve testen gemeld in de veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid.


Landelijk werden er op dinsdag 12 oktober 2914 nieuwe positieve testen gemeld. Dat is meer dan het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen (2547). In de gehele regio Zuid-Holland Zuid waren er op 12 oktober 99 gemelde positieve testen. Dat is meer dan het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen (73).

In de gemeenten Papendrecht en Alblasserdam vallen de cijfers vooralsnog mee. In Alblasserdam waren er op 12 oktober 9 positief geteste mensen gemeld. Dat is meer dan het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen (3).

In Papendrecht werden op 12 oktober slechts 2 positieve testen gemeld. Dat is minder dan het gemiddelde van 4 per dag in de afgelopen 7 dagen.

In de gemeente Molenlanden werden op dinsdag 12 oktober 19 positief geteste mensen gemeld. Hier is het aantal van de dag ruim hoger dan het gemiddelde van 9 van de afgelopen 7 dagen.

Ook in enkele regiogemeenten zijn toenames te zien van het aantal coronabesmettingen, zoals in Vijfheerenlanden. In Sliedrecht is juist weer lichte daling waarneembaar.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5