• Het coronaloket in Papendrecht.
• Het coronaloket in Papendrecht. Foto: Aangeleverd

Papendrecht verlengt hulp bij aanvraag coronapas

Algemeen 150 keer gelezen

PAPENDRECHT • Vanwege de grote belangstelling kunnen inwoners van Papendrecht nog drie woensdagochtenden extra terecht in het gemeentehuis voor hulp bij de aanvraag van de coronapas. Al ruim 500 mensen maakten de afgelopen twee weken gebruik van de ondersteuning die de gemeente biedt bij de aanvraag.

Het speciale ‘loket’ is daarom ook nog open op woensdag 20 oktober, woensdag 27 oktober en woensdag 3 november, telkens van 09.00 tot 12.00 uur.

Belangstellenden kunnen alleen geholpen worden bij de aanvraag als ze een Digid en identiteitsbewijs meenemen én volledig gevaccineerd zijn tegen corona, óf hersteld zijn van corona (niet langer dan 180 dagen geleden) óf negatief getest zijn op corona (niet langer dan 24 uur geleden).

Wie een smartphone heeft, wordt verzocht deze dan ook mee te nemen.

Wie geen DigiD heeft, kan ook hulp krijgen bij de aanvraag, maar dan is een BSN-nummer en postcode nodig. Daarmee kunnen de medewerkers op het gemeentehuis een papieren coronabewijs aanvragen via de corona telefoonlijn. Een BSN nummer staat bijvoorbeeld op een ID kaart, paspoort of zorgpas.

Het ministerie stuurt het coronabewijs dan binnen twee weken per post op.

Er is een coronabewijs nodig als je 13 jaar of ouder bent en bijvoorbeeld een evenement, sportwedstrijd, theatervoorstelling, concert, café of restaurant wil bezoeken.

Al ruim 500 mensen maakten de afgelopen twee weken gebruik van de ondersteuning die de gemeente biedt bij de aanvraag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden