Foto: Aangeleverd

Voorverkoop Back to Vinyl in Alblasserdam op zaterdag 16 oktober

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • Afgelopen week is de kogel door de kerk gegaan: Back to Vinyl op zaterdag 13 november gaat door. Dat betekent dat komende zaterdag 16 oktober de voorverkoop begint.


Het feest in cultureel centrum Landvast in Alblasserdam, waarbij alle muziek louter vanaf vinyl wordt gedraaid, kon vanwege de coronapandemie enige keren niet doorgaan. Maar nu de maatregelen zijn versoepeld, vonden de drijvende krachten achter het feest dat het hoog tijd werd de singles en lp’s weer uit de kast te halen.

“Helaas hebben we wel enige restricties”, meldt woordvoerder Ariejan Boon. “Zo is een coronapas met QR-code verplicht om toegang te krijgen tot de horeca en dat is voor ons feest niet anders. Tevens kunnen we minder bezoekers kwijt dan normaal en hebben we daarom het concept van twee zalen met verschillende muziekstijlen los moeten laten.”

Klokslag middernacht
Normaliter wordt in de bovenruimte van Landvast een zaal ingericht als soul/disco tempel en de ruimte bij de bar dient als classic rock café. Nu wordt alle muziek door elkaar gedraaid. Een andere voorwaarde is dat Landvast klokslag middernacht leeg moet zijn. Daarom begint het feest al om 19.00 uur en is het om 23.00 uur afgelopen.

“Maar dat mag de pret niet drukken”, aldus Boon. “Want we hebben er ongelooflijk veel zin in om het feest weer te organiseren. Vroeger was het trouwens niet anders: vroeg naar de disco en vroeg weer naar huis!”

Om een kaartje te bemachtigen is het zaak er tijdig bij te zijn, zeker nu er een beperktere hoeveelheid toegangsbewijzen te koop zijn. De kaartverkoop begint op zaterdag 16 oktober om 10.00 uur in Landvast. Dat kan zowel via de balie als online. De zaal gaat al open om 18.00 uur; een kaartje kost 15 euro en dat is inclusief een lekker broodje hamburger.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5