• Jaco Brand.
• Jaco Brand. (Foto: Aangeleverd)

Jaco Brand wordt lijsttrekker voor de SGP in Alblasserdam

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • Tijdens de ledenvergadering van SGP Alblasserdam stemden de leden afgelopen woensdag unaniem in met de kandidatenlijst.


Jaco Brand voert de kandidatenlijst van de SGP aan. De zittende gemeenteraadsleden Albert Brasser, Corné van Werkhoven en Jan Mark ten Hove nemen de tweede, derde en vierde plek in op de lijst. Raadslid Harrold van Vliet heeft aangegeven te willen stoppen na deze periode.

Hoogste nieuwkomer is Eric Boersma. Hij was van 2006-2014 actief als raadslid en staat op plaats vijf. Peter de Leeuw, tot vorig jaar voorzitter van de lokale SGP-jongerenafdeling, staat eveneens op de kandidatenlijst. Lijstduwer is voormalig wethouder Peter Verheij.

Verder werd tijdens de ledenvergadering het concept verkiezingsprogramma besproken. Dit stoelt opnieuw op vijf speerpunten: vóór een dorps karakter, vóór een duurzame leefomgeving, vóór goede zorg, vóór een veilig Alblasserdam en vóór een gezond ondernemersklimaat. Nieuw ten opzichte van het huidige verkiezingsprogramma is een speciale jongerenparagraaf die ingevuld wordt door de plaatselijke SGP-jongeren.

Jaco Brand: “De komende jaren wil ik mij, in afhankelijkheid van de Heere God, opnieuw inzetten vóór de vijf bekende speerpunten. Dat betekent: koers houden.”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5