• Ad de Bruin bij de mensen van De Vershoek in Papendrecht.
• Ad de Bruin bij de mensen van De Vershoek in Papendrecht. (Foto: Aangeleverd)

Vershoek uit Papendrecht sponsort Roparun team 193

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • De Vershoek op winkelcentrum De Meent in Papendrecht sponsort team 193 van de Roparun, ook wel de Pretrunners genoemd.


In het weekend van 2 en 3 oktober start en finisht de kleine versie van Roparun in het Limburgse Landgraaf. En wordt er een ronde gemakt via Eindhoven, wat op net meer dan 300 km uitkomt. In verband met de coroana is het evenement vorig jaar afgelast en het wordt straks alleen gehouden in een Nederlandse variant. Normaal wordt er vanuit Hamburg of Parijs gestart en dan naar Rotterdam en komt de route uit Hamburg ook door de Alblasserwaard. Dus qua afstand hebben de deelnemers een makkie dit jaar. Maar het doel blijft hetzelfde: een sportieve prestatie neerzetten en zoveel mogelijk geld binnenhalen voor kankerbestrijding.

“We zijn natuurlijk afhankelijk van giften en sponsors”, vertelt Ad de Bruin uit Papendrecht. Hij doet voor de zesde keer mee en zal zich als fietser inzetten om de hardlopers te begeleiden die deze nonstop estafette run doen.

“Eén van onze trouwe sponsors is de Vershoek op de Meent in Papendrecht, die ons van kaas en eieren voorziet”, vervolgt Ad van de Pretrunners. ‘Team 193 PRETRunners’, zoals ze officieel heten, is een team van de vervoersbedrijf RET uit Rotterdam, die het inschrijfgeld betaalt en een ware stadsbus sponsort. Niet alle teamleden zijn werkzaam bij de RET in Rotterdam. Ook Ad niet. Diverse teamleden van de Pretrunners komen overigens wel uit Papendrecht en Alblasserdam.

Team 193 Pretrunners is één van de 380 teams die dit jaar meedoet met de Roparun, met als doel zo veel mogelijk geld op te halen de palliatieve zorg, in strijd tegen de vreselijke ziekte.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5