Foto: Aangeleverd

Elektrische Fiets Informatiedag op 5 oktober in Nieuw-Lekkerland

  •   keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Veilig Verkeer Nederland organiseert op dinsdag 5 oktober samen met de gemeente Molenlanden, de N&L Smit’s Stichting en de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) Drechtsteden een Elektrische Fiets Informatiedag.


Steeds meer mensen maken gebruik van een elektrische fiets. Het kan lastig zijn om op een juiste manier aan het verkeer deel te nemen. Het verkeer wordt steeds drukker. Ook veranderen de verkeersregels regelmatig. Het fietsen vraagt meer aandacht en behendigheid dan het fietsen met een fiets zonder trap ondersteuning.

Ook zijn er veel verschillende type fietsen op de markt. Op de Elektrische Fiets Informatiedag is een leverancier met verschillende demofietsen aanwezig om uit te proberen en een persoonlijk advies te geven. Deze dag is bedoeld voor senioren. Zodat zij verkeerskennis, vaardigheden en informatie krijgen over het fietsen met een elektrische fiets.

De locatie voor de Elektrische Fiets Informatiedag is ’t Waellant aan de Ooievaar in Nieuw-Lekkerland. De informatiedag duurt van 10.00 tot 15.00 uur. Tijdens de informatiedag wordt gezorgd voor koffie en een lunch.

Theorie en praktijk
De belangrijkste verkeersregels en borden voor fietsers worden besproken, vooral de bebording rondom fietspaden en het gebruik van fietsstroken. Ook is er aandacht voor de dode hoek bij vrachtwagens. Verder krijgen deelnemers informatie waar men op moet letten bij de aanschaf van een e-bike.

Deelnemers gaan onder begeleiding van medewerkers van Veilig Verkeer Nederland (VVN) in op bebording rondom fietspaden en het gebruik van fietsstroken. Ook is er aandacht voor de dode hoek bij vrachtwagens. Verder krijgt men informatie waar men op moet letten bij de aanschaf van een e-bike. Onder begeleiding van medewerkers van Veilig Verkeer Nederland (VVN) doet men op een parcours oefeningen. Deelnemers leren meer over het zwaartepunt van een e-bike, evenwicht houden en men doet een remproef. Iedere deelnemer kan samen met een VVN-medewerker een rit door de wijk maken. Soms wordt ter plaatse een verkeerssituatie besproken. Na de rit volgt een gesprek met eventuele adviezen.

Hoogeveen Tweewielers is aanwezig. Zij stellen e-bikes beschikbaar om uit te proberen of om advies te geven waarop men moet letten met de aanschaf van een e-bike. Ook controleren zij fietsen ter plaatse. De informatie dag wordt gratis aangeboden.

Aanmelden kan bij mevrouw L. de Jong van Veilig Verkeer Nederland via werkgroepsenioren@kpnmail.nl of 0184-685317. Opgeven kan tot uiterlijk dinsdag 30 september.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5