Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Stock

Papendrecht krijgt vanwege corona pandemie een ‘Boom van troost’

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • De gemeenteraad van Papendrecht heeft op dinsdag 13 juli unaniem besloten om ergens in het dorp een ‘Boom van troost’ te plaatsen. Dit moet een herdenkingsplaats worden, speciaal voor mensen die geleden hebben of lijden door de corona pandemie.


“In de afgelopen zestien maanden is er veel verdriet en leed vanwege corona. Er zijn dierbaren ziek geworden en mensen overleden. Er zijn mensen die nog steeds de gevolgen voelen. We willen dat verdriet erkennen en een plaats te geven”, vertelde Corrie Middelkoop van het CDA. Deze partij had een motie ingediend voor de plaatsing van deze boom.

Die boom zou geplaatst kunnen worden in een van de parken in Papendrecht. Het CDA wil graag nabestaanden betrekken bij de plaatsing of bij een ceremonie rondom de plaatsing.

De overige partijen reageerden positief op het idee van het CDA, maar hadden moeite met de naam die het CDA eerst gekozen had voor de boom: ‘Boom van hoop’. Trijntje van Es (D66): “Ik begrijp heel goed dat mensen uit religies hoop ergens uit kunnen putten. Dat is mooi, maar er zijn ook mensen die alle hoop verloren hebben toen iemand ziek naar het ziekenhuis ging en nooit meer terug kwam.”

Toen het CDA ermee akkoord ging dat de naam gewijzigd zou worden naar ‘Boom van troost’, was iedereen akkoord. De kosten worden geschat op 5000 à 6000 euro, inclusief een plaquette met uitleg en de organisatie van een eenvoudige ceremonie. De boom zal waarschijnlijk ergens in het najaar, of aan het begin van de winterperiode, geplaatst kunnen worden.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier