Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: 123rf.com

Rozentuin in Vondelpark in Papendrecht wordt in ere hersteld

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • Het rosarium in het Vondelpark wordt opnieuw opgeruimd, beter gedraineerd en opnieuw ingericht met rozen.


Dat heeft een ruime meerderheid van de gemeenteraad dinsdagavond besloten. VVD, GroenLinks en PvdA stemden tegen. PAB, CDA, D66 en ChristenUnie waren voor. OP en SGP hebben niet meegestemd, omdat er niemand van hun partij aanwezig kon zijn bij deze extra raadsvergadering.

De opknapbeurt voor de rozentuin in het Vondelpark wordt gedaan op initiatief van D66. Fractievoorzitter Trijntje van Es vond dat het rosarium als bijzonder onderdeel van het Vondelpark niet verloren mag gaan. De perken zijn al jarenlang ernstig verwaarloosd en dit doet afbreuk aan de kwaliteit van het park. Tegelijkertijd moet ook het kunstwerk van Karel Visser, dat in de rozentuin staat, opgeknapt en rechtgezet worden.

Het college van B&W is graag bereid om de motie uit te voeren, bleek dinsdagavond tijdens de raadsvergadering. Wethouder Arno Janssen: “Maar dan moet je het wel combineren met planten die de bodem bedekken of worteldoek. Dit jaar is bijvoorbeeld een extreem groeizaam jaar, het is dan ondoenlijk om de perken met rozen, die een open karakter hebben, onkruidvrij te krijgen.”

Hij beloofde dat de gemeente ervoor kan zorgen dat het rosarium en straks weer als een juweeltje uit komt te zien. De kosten voor de opknapbeurt bedragen 62.000 euro. Voor dat bedrag wordt ook de drainage verbeterd. Enkele perken staan nu geregeld onder water als het hard geregend heeft. Dat zal straks verleden tijd zijn.

Het kunstwerk in het rosarium zal rechtgezet worden en heeft volgens D66 geen opknapbeurt of onderhoud nodig.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier