Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Lars en Leen Verschoor in actie tijdens de schoonmaak van afgelopen zaterdag.
• Lars en Leen Verschoor in actie tijdens de schoonmaak van afgelopen zaterdag. (Foto: Aangeleverd)

115 deelnemers maken Alblasserdam weer helemaal schoon

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • Er hebben afgelopen zaterdag 19 juni 115 mensen meegedaan aan de negende Zwerafvalopruimactie in Alblasserdam.


De jongste deelnemer was drie jaar oud en de oudste 75. Zij hebben heel Alblasserdam onder handen genomen: van het fietspad naar de molens tot aan het industrieterrein bij de Hogendijk.

“Opvallend was het aantal keren ‘er lag deze keer niet zoveel’ dat ik te horen kreeg”, vertelt Peter van der Spoel van Alblasserdam Schoon na afloop van de actie. “De reden hiervoor is niet zomaar te duiden, want met het mooie weer zijn er toch veel mensen buiten te vinden.” De opbrengst was deze keer een buslading vol met zakken afval.

Ook met 115 deelnemers was het weer een puzzel om iedereen een opruimgebied aan te bevelen en daarom heeft Peter het besluit genomen om het aantal deelnemers voortaan naar maximaal 120 terug te brengen. “Dat is natuurlijk een luxe probleem, maar het moet voor iedereen wel leuk zijn.”

Er werden ook dit keer weer bloemenbonnen, waardebonnen en filmkaarten uitgereikt aan de winnaars,die door een digitale verloting bepaald waren. Deze prijzen waren beschikbaar gesteld door Plus van Holten, Bakker Van der Wegen, Landvast en McDonald’s.

De volgende 10e Opruimactie, zou normaal gesproken op World Cleanup Day gehouden worden op 18 september, maar in verband met het Havenfestival op die dag zal de actie op 25 september gehouden worden.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier