• René van Gorsel bij de minibieb.
• René van Gorsel bij de minibieb. Foto: Aangeleverd

Leerlingen De Lage Waard maken mini bieb

Algemeen 541 keer gelezen

PAPENDRECHT • Drie leerlingen die het vak Bouwen, Wonen en Interieur (BWI) volgen op de vmbo/mavo locatie van de Christelijke middelbare school De Lage Waard in Papendrecht hebben een mini bieb gemaakt. Op verzoek van de Papendrechtse Nellie de Bie hebben de scholieren dit project geleverd in haar tuin aan de Gerard Dousingel.

René van Gorsel, vakgroepleider BWI: “Wij houden, met uitzondering van de coronatijd, elk half jaar een buurtborrel. De laatste was 16 oktober 2019. Mevrouw De Bie vertelde dat zij een mini bieb wilde in haar voortuin zodat buurtbewoners boeken kunnen lenen, brengen en pakken. Door de pandemie werd de daadwerkelijke realisering uitgesteld tot vorige week.”

“In totaal zijn drie leerlingen twee weken bezig geweest, maar niet non stop. De grondverf moet bijvoorbeeld drogen en de leerlingen deden dit project tussen hun schoolwerk door. De mini bieb is op een houten paal gemonteerd die ter plekke in beton is gestort en met vier houtdraadbouten gemonteerd, zodat het huisje van de paal kan met Oud & Nieuw.”

“Vorige week vroegen we aan mevrouw De Bie of we langs konden komen om haar tuin op te meten. Terwijl we dat deden en een beton paal in haar tuin zette, stond onze locatiedirecteur André Visser met management assistente Lenske van Gilst met de mini bieb om de hoek te wachten totdat we deze konden afleveren. Mevrouw De Bie was helemaal in de wolken!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden