Logo hetkontakt.nl/klaroen
<p>&bull; Hondenbezitters die zich niet aan de regels houden, zorgen voor veel ergernis en problemen.</p>

• Hondenbezitters die zich niet aan de regels houden, zorgen voor veel ergernis en problemen.

(Foto: 123rf.com)

Papendrecht zet enquête in bij strijd tegen hondenpoep

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • Hondenbezitters in Papendrecht worden door hun gemeente uitgenodigd om deel te nemen aan een enquête. Op die manier wil de gemeente meer zicht krijgen op het gedrag en de mening van hondeneigenaren.


Overigens worden ook mensen die geen hond bezitten uitgenodigd de enquête in te vullen. Wat vinden zij van de voorzieningen, zoals uitrenterreinen, verboden-voor-honden-terreinen, de bordjes waarmee die aangegeven zijn en afvalbakken voor zakjes met uitwerpselen? Zijn zij tevreden of denken zij dat het anders kan?

Basisregel
De gemeente benut de enquête meteen om deelnemers te herinneren aan de basisregel van het Papendrechtse hondenbeleid: ‘Honden moeten aangelijnd zijn en poep moet worden opgeruimd, tenzij met bordjes anders is aangegeven.’

Hondenbeleid
Aan het eind van de vragenlijst staat een link naar de website waar deelnemers aan de enquête meer kunnen lezen over het Papendrechtse hondenbeleid. Deelnemen kan tot en met dinsdag 25 mei.

Veel ergernis
In een persbericht over de enquête schrijft de gemeente: ‘De meeste hondenbezitters lijnen hun hond gelukkig keurig aan en ruimen de poep op. Het zijn die paar uitzonderingen die voor veel ergernis en problemen zorgen.’

Boete
BOA’s in uniform of in burgerkleding houden in de gaten of Papendrechters met honden zich aan de regels houden. Wie dat niet doet, riskeert een boete van 100 tot 150 euro.

Vragenlijst
De link naar de vragenlijst: https://bit.ly/3eIKrud

Anne Marie Hoekstra
Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt editie Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @AnneMHoekstra op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier