• Het college van Papendrecht in 2019 bij de scouting.
• Het college van Papendrecht in 2019 bij de scouting. Foto: Aangeleverd

NLdoet: burgemeester en wethouders in Papendrecht doen mee

Algemeen 189 keer gelezen

PAPENDRECHT • Op vrijdag 28 en zaterdag 29 mei doet Papendrecht volop mee aan NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

Meedoen aan een klus voor een stichting, vereniging of zorginstelling kan alleen, maar nog leuker samen met je sportclub, collega’s of familie.

Ook wethouder Corine Verver van onder meer burgerparticipatie en haar collega’s doen mee. Het Papendrechtse college van B&W steekt graag de handen uit de mouwen.

Wethouder Corine Verver: “Fijn dat we zo tijdens NLdoet kunnen helpen, en letterlijk naast de vele vrijwilligers van Papendrecht kunnen gaan staan. Dat geeft verbondenheid. Met een emmer sop of een verfkwast in de handen kom je bovendien tot hartstikke leuke gesprekken. Ik kijk nu al uit naar een gezellige dag. Talent voor klussen is gelukkig niet noodzakelijk, met oude laarzen aan en flinke dosis energie kun je van alles bereiken. Vele handen maken licht werk, dus wij gaan ervoor!”

Ze roept alle inwoners van Papendrecht op om een leuke klus uit te kiezen en mee te doen. Ook in het bijzonder ‘groepen mensen’ zoals bijvoorbeeld een team van je sportclub of samen met collega’s.

Aanmelden voor een klus
Bij 14 Papendrechtse organisaties staat een NLdoet klus ingepland, allemaal ‘coronaproof’ en vaak in de buitenlucht. Extra handen zijn nog welkom bij onder andere Voedselbos Papendrecht, Scouting van Brederode, speeltuin Zonnebloem, museum Stichting Dorpsbehoud, Heemtuin Lage Waard MBO, Odensehuis, Nat. Ver. Zonnebloem, Buurtcentrum De Spil, Volksuniversiteit Papendrecht, muziekvereniging Excelsior en de Heerlijkheid van Papendrecht.

Kijk op www.nldoet.nl voor alle klusinformatie en meld je aan voor een klus die bij je past. Bij vragen of voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Janny Nijstad of Judith van Gulik van Vrijwilligerspunt Papendrecht. Dit kan via vrijwilligerspunt@sterkpapendrecht.nl of 078-6154741.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Behoorlijke schade bij woningbrand aan Anthonie van Dijckstraat in Papendrecht 112 12 uur geleden
Afbeelding
Kinderen zingen voor ouderen in zorgcentrum De Waard in Alblasserdam Nieuws 24 apr, 17:28
• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws 24 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden