Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Aangeleverd

Theater De Willem in Papendrecht doet mee aan landelijke actie ‘Mooier dan ooit’

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • Samen met theaters en culturele organisaties door heel Nederland doet Theater De Willem in Papendrecht mee aan de campagne ‘Mooier dan ooit!’.


“Met z’n allen tellen we af naar het moment waarop de theaters weer open mogen”, laat Maroeska Berger van Theater De Willem weten. “Want die rode loper, het geroezemoes voor de voorstelling, het licht, het kolkende applaus. Dat ongrijpbare, dat je alleen live ervaart. Wat hebben we het gemist!”

Albert Verlinde
Het startsein voor de landelijke campagne werd gegeven door Albert Verlinde. Met het unieke project ‘Mooier dan ooit’ wil men met makers, de mensen voor en achter de schermen en het publiek op een bijzondere manier aftellen naar het moment dat alle theaters, poppodia, musea, festivals, opleidingen, enzovoorts, weer open mogen.

Albert Verlinde, voorzitter van het campagneteam, is blij dat hij eindelijk de figuurlijke rode loper kan uitleggen voor dit unieke project. Onder zijn voorzitterschap is er de afgelopen maanden samengewerkt met brancheverenigingen in de cultuur- en entertainmentsector. In samenwerking met diverse fondsen waaronder het Prins Bernhard Cultuurfonds en heel veel makers is deze campagne tot stand gekomen.

Breed gedragen
De campagne, gefinancierd door de overheid, Nationaal Theaterfonds en de BankGiro Loterij, is breed gedragen. Meer dan 750 organisaties uit de hele cultuur- en entertainmentsector werken mee. Het is nog nooit in Nederland vertoond dat zoveel organisaties gesubsidieerd en niet gesubsidieerd de handen ineen hebben geslagen.

“De Covid-19 pandemie heeft niet alleen een spoor achtergelaten in onze mooie sector, maar in heel Nederland”, laat Albert Verlinde weten. “Fysiek, mentaal, financieel, we zijn allemaal op verschillende gebieden geraakt. Als theater, als producent, als museum, als gezelschap, acteur, crew- of kassamedewerker. Maar ook de bezoeker. Na maanden binnen zitten, beperking van sociale contacten, heeft heel Nederland behoefte aan ademruimte, genieten, geluk beproeven, kortom leven. Op dit specifieke gevoel, deze wens en behoefte, willen wij inspelen.”

We zijn terug
“Met deze brede campagne, die gezamenlijk door iedereen in onze industrie met tomeloze positieve energie wordt gedragen, willen we heel Nederland laten weten dat we terug zijn. Dat het kan, dat het mag, dat het veilig is, en dat theater en museum bezoek onderdeel is van het leven. Een leven dat zich niet afspeelt achter schermen. Na een lange tijd waarin er weinig tot niets kon, gaat het licht weer aan. We mogen weer! En wat hebben we het gemist. Dat specifieke gevoel, die magische momenten. Die worden, na deze lange, vreemde tijd, ongetwijfeld... mooier dan ooit!”

De eerste fase, die op donderdag 22 april van start gaat, staat in het teken van vooruitkijken en aftellen. Locaties wordt gevraagd om het publiek te betrekken bij hun plannen. Wat gaat er gebeuren, welke voorstellingen/tentoonstellingen komen er? Daarnaast komen er unieke winacties. Men wint dan bijvoorbeeld niet alleen kaartjes voor een voorstelling, maar alles wat er te winnen is om die avond in de stemming te komen voor een eerste avond theater. Vervoer, diner, voorstelling, een meet & greet tot een geheel verzorgd weekendje op een vakantiepark. Alles wordt uit de kast getrokken om het eerste avondje uit onvergetelijk te maken.

Gezamenlijk aftellen
De bedoeling van deze campagne is dat Nederland gezamenlijk aftelt tot het moment waarop de locaties echt hun deuren mogen openen. Ook de makers zullen in de komende periode in het zonnetje worden gezet. Na ruim een jaar niets kunnen doen, krijgen genres en makers in een speciaal voor hen bedoelde week alle aandacht op zicht. Zo zal er de week van het cabaret zijn, de week van het theater, de week van de dans, de week van de musical en de week van de klassieke muziek. Alles om ook de makers te laten weten dat men hen heeft gemist en dat het publiek niet kan wachten om hen te zien optreden. De campagne is nu gestart en gaat op zijn minst een jaar door.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier