Logo hetkontakt.nl/klaroen
<p>• De Klimaatdijk in Streefkerk.</p>

• De Klimaatdijk in Streefkerk.

(Foto: Wilma de Moel)

Raadslid Wilma de Moel met plan verlengen wandelpad Streefkerk naar klankbordgroep

  •   keer gelezen

MOLENLANDEN • De gemeenteraad van Molenlanden vindt het verlengen van het groene wandelpad in Streefkerk op zich een 'mooi initiatief', maar de wijze waarop het werd ingebracht (via een motie vreemd aan de orde) door DoeMee-raadslid Wilma de Moel 'niet de juiste route'. De Moel koos hierop dinsdagavond eieren voor haar geld en gaat met haar plan naar de klankbordgroep.


Wilma de Moel stelde voor het reeds bestaande groenwandelpad in Streefkerk door te trekken in oostelijke richting. 

"Een mooi idee, een verrijking", aldus Herman van de Water (CDA). "Maar de route die u kiest vinden wij niet goed. Zulke initiatieven horen bij de bevolking thuis." Ook had Van de Water moeite met de aangehaalde 'overlastcompensatie' (overlast van de toekomstige bouwwerkzaamheden op de Klimaatdijk, RdB). "Dat is elders ook het geval en kan dus tot precedentwerking leiden."

De andere raadsfracties lieten hetzelfde geluid horen. En ook wethouder Johan Quik gaf haar partijgenote het advies 'het plan verder te brengen'. "Laat het vanuit de klankbordgroep ontstaan."

Een advies dat een licht teleurgestelde Wilma de Moel ter harte nam. "Die route ga ik volgen. Ik hoop dat ik ze alvast een steuntje in de rug heb kunnen geven."

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier