Logo hetkontakt.nl/klaroen
<p>• De Yunus Emre moskee in Alblasserdam.</p>

• De Yunus Emre moskee in Alblasserdam.

(Foto: Peter Stam)

Moskeebestuur Alblasserdam in jaren negentig: ‘Geen voornemen tot gebedsoproep’

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • Uit een gespreksverslag uit begin jaren negentig blijkt dat het toenmalige bestuur van de Yunus Emre Moskee in Alblasserdam niet voornemens was om een gebedsoproep te laten weerklinken.


Dat deelde burgemeester Jaap Paans dinsdagavond mee aan de gemeenteraad. Bij archiefonderzoek kwam het gespreksverslag boven water. 

“Het ging om een overleg tussen de omwonenden en het college, in het bijzijn van het moskeebestuur. Daarbij heeft het toenmalige bestuur aangegeven niet voornemens te zijn om de gebedsoproep te laten weerklinken.”

Juridische betekenis
Momenteel onderzoekt de gemeente welke strekking en welke juridische betekenis dit document heeft. “Vanuit die positie zullen we het gesprek met de buurt en het moskeebestuur aangaan.”

SGP-raadslid Jaco Brand vroeg de burgemeester daarnaast of er, naast de geluidsmetingen tijdens de eerste gebedsoproep op vrijdag 7 april, nog meer metingen uitgevoerd zullen worden. “Dat vragen we mede omdat we begrepen hebben dat het geluidsniveau vrijdag 16 april al hoger lag.”

Periodiek
Dat laatste herkende burgemeester Paans niet. “Maar we gaan wel periodiek de metingen uitvoeren, aangekondigd en onaangekondigd. Het bestuur is daarvan op de hoogte en zij hebben de toezegging gedaan dat het geluidsniveau niet zal toenemen.”

Geurt Mouthaan
Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).
Volg @GeurtMouthaan op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier