Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Stockfoto

Samen Oplopen zoekt vrijwilligers die een gezin in Papendrecht willen steunen

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • Sterk Papendrecht koppelt, met het project Samen Oplopen, inwoners aan gezinnen met veel stress die iemand kunnen gebruiken die een tijdje met hen meedenkt en doet.


Het kan bijvoorbeeld gaan om gezinnen die weinig sociale contacten hebben, waar de zorgen hen boven het hoofd groeien, of die financiële problemen hebben. Medeburgers die hun leven zelf goed op orde hebben, hebben heel wat door te geven. Als een vrijwilliger en zo’n gezin met elkaar gaan oplopen ontstaat er vaak een hartelijk contact waarin veel ervaringen worden gedeeld.

Als vrijwilliger loop je een tijdje samen op met een gezin, om mee te denken en te ondersteunen waar nodig. Niet als hulpverlener, maar als maatje dat kan uitleggen hoe hij of zij de zaken aanpakt.

Elke week heb je contact met jouw gezin, en je gaat daarbij uit van wat het gezin op dat moment nodig heeft. Dat kan variëren van helpen bij het lezen van de post, tot bezoekjes aan de bibliotheek, het bieden van een luisterend oor, leuke dingen doen met de kinderen of meegaan naar instanties. Hierbij word je goed begeleidt vanuit Sterk Papendrecht, en kun je deelnemen aan uitwisselingsavonden of trainingen met andere vrijwilligers van Samen Oplopen.

Mensen die willen helpen, kunnen voor meer informatie bellen of mailen naar Sterk Papendrecht via 078-6154741 of info@sterkpapendrecht.nl.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier