Afbeelding
Foto: Stock

Molenlanden wijst geen alternatieve ontmoetingsplek voor jongeren aan in Nieuw-Lekkerland

Algemeen 258 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • De gemeente Molenlanden is niet van plan om een alternatieve ontmoetingsplek voor jongeren in Nieuw-Lekkerland aan te wijzen, nu het strandje naast de watertoren afgesloten is.

Ook komt er geen alternatieve plek om boten te water te laten. Dit gebeurde op dezelfde plek naast de watertoren, maar ook dat is nu niet meer mogelijk omdat het gebied afgesloten is.

De nieuwe eigenaren van het gebiedje tussen de twee huidige dijken willen enkele woningen bouwen en op de locatie buitendijks is kleinschalige natuurontwikkeling voorzien. Een tewaterlatingsplaats/trailerhelling maakt geen onderdeel uit van de plannen.

Door inwoners van het Lekdorp werd veelvuldig gebruik gemaakt van deze plaatsen. Zo missen zij nu een plek om hun boot te water te laten. Daarnaast was het strandje een plaats plek voor veel jongeren uit Nieuw-Lekkerland om elkaar te ontmoeten.

De fractie van het CDA had aan het gemeentebestuur van Molenlanden hierover vragen gesteld. Ze wilden bijvoorbeeld weten of de gemeente alternatieven zou aanwijzen voor het te water laten van boten of voor het ontmoeten van jongeren. Op beide vragen reageerde de gemeente negatief.

Het faciliteren van tewaterlatingsplaatsen/trailerhellingen voor boten op de rivier wordt uitgevoerd door het Waterschap. Een alternatieve locatie zal dus in overleg met deze partij moeten plaatsvinden. Overigens was voor zover bekend op deze locatie geen sprake van een officiële tewaterlatingsplaats/trailerhelling.

En voor wat betreft een ontmoetingsplek voor jongeren laat het gemeentebestuur het volgende weten: “Jongeren zijn vrij om elkaar te ontmoeten in de openbare ruimte of op andere locaties die daarvoor bestemd zijn zoals de JOP en sportvoorzieningen. Het is niet zo dat er officiële jongerenontmoetingsplaatsen zijn aangewezen, ook niet de locatie waar voorliggende vragen betrekking op hebben. Dit betreft enkel een locatie die in de praktijk toegankelijk was voor jongeren.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden