Logo hetkontakt.nl/klaroen
<p>• Eline Kraaijveld.</p>

• Eline Kraaijveld.

(Foto: Aangeleverd)

Bij Bosshardt in Papendrecht doet mee aan NLdoet

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • Ook dit jaar doet Papendrecht op 28 en 29 mei volop mee met NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland die vrijwilligers en hun werk in de schijnwerpers zet.


Tijdens het evenement verrichten vele vaste vrijwilligers maar ook vrijwilligers die zich slechts één dag inzetten, een enorm aantal klussen. Bij Bosshardt is één van de 14 organisaties in Papendrecht die meedoet met een klus. Op vrijdagmiddag 28 mei organiseren ze een gezellige high tea voor buurtbewoners. Eline Kraaijveld vertelt waarom ze meedoen en over haar ervaringen met NLdoet.

Kloppend hart
“Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Met NLdoet laat het Oranjefonds zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Die gedachte past perfect bij de doelstelling van Bij Bosshardt, daarom zijn we al jaren van de partij”, licht Eline toe. “Wij zijn een huiskamer voor de buurt, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en echt met elkaar in contact komen.”

De high tea tijdens NLdoet is een leuke en gezellige manier om dit te doen. De thee en lekkere hapjes zijn deze keer eigenlijk de uitnodiging voor een nieuwe ontmoeting. Een ontmoeting waarbij je oprecht geïnteresseerd in elkaar kunt zijn.

Verse hapjes
“We zijn heel blij met het spontane aanbod van het Wartburg College om voor de hapjes te zorgen”, lacht Eline. “De leerlingen gaan ‘s ochtends meteen aan de slag, zodat we de hapje lekker vers voor de middag kunnen bezorgen”, aldus Marion Mol praktijk docent.

Eline: “Ik heb hierdoor die dag meer tijd om alles klaar te zetten en te versieren. Hierbij kunnen we wat extra hulp goed gebruiken. Ook vragen we vrijwilligers om tijdens de high tea een praatje met onze gasten te maken. We hebben er veel zin in en hopen op mooi weer, want vanwege corona is de high tea in de buitenlucht gepland.”

Meedoen
Wie het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en graag de handen uit de mouwen steekt, kan zich aanmelden als vrijwilliger voor één dag en helpen om een gezellige middag te organiseren voor de gasten van Bij Bosshardt. Aanmelden kan via www.nldoet.nl.

Op de NLdoet-site staan inmiddels 14 verschillende Papendrechtse klussen aangemeld. Voor iedereen is wel iets te vinden dat bij hem of haar past.

Veilig klussen
Uiteraard is het deze editie extra belangrijk dat NLdoet op een veilige manier plaatsvindt. Zolang zowel klusorganisaties als vrijwilligers zich aan alle voorschriften houden, zijn er gelukkig genoeg activiteiten die veilig op 1,5 meter kunnen plaatsvinden.

Bij vragen of voor meer informatie helpt Vrijwilligerspunt Papendrecht verder. Contact opnemen kan met Janny Nijstad of Judith van Gulik via vrijwilligerspunt@sterkpapendrecht.nl of bel 078- 6154741.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier