Logo hetkontakt.nl/klaroen
<p>&bull; Natascha over spelen in The Sound of Music: &#39;Ik hoop dat ik understudy of cover mag worden&#39;.</p>

• Natascha over spelen in The Sound of Music: 'Ik hoop dat ik understudy of cover mag worden'.

(Foto: Aangeleverd)

Papendrechtse zangeres Natascha Molly: ‘Ik ben van meisje naar vrouw gegaan’

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • Maandenlang vroeg de Papendrechtse Natascha Molly in ‘Op zoek naar Maria’ het uiterste van zichzelf. Momenteel komt ze bij, geniet ze na en constateert ze dat ze zich enorm heeft ontwikkeld.


Natascha werd op zondag 4 april tweede in de finale van ‘Op zoek naar Maria’, waar kandidaten streden om de hoofdrol in de musical The Sound of Music. Ze was veruit de minst ervaren deelnemer, maar oogstte desondanks veel lof van de jury en het publiek.

Vertrouwen
Wat heeft ze vooral geleerd? “Dat ik vertrouwen in mijn kunnen mag hebben. Ik ben gegroeid als zangeres en als persoon, sterker geworden. Als ik mijn optredens naast elkaar leg, zie ik die groei. Ik heb steeds naar de jury geluisterd en geprobeerd daar in de volgende show iets mee te doen. Dat is beloond met een plek in de finale.”

Knop om
“Ik zie dat ik tussen het eerste en het laatste optreden van meisje naar vrouw ben gegaan. Ik weet nu wat ik kan. Er is een knop omgegaan, mijn interpretatie is beter geworden.” Ze weet nu beter hoe ze bij het gevoel kan komen dat bij een nummer past. “Tijdens show twee dacht ik: ik heb mooi gezongen, maar dit heeft niemand iets gedaan. Daar kreeg ik ook commentaar op. Ik dacht: Natas, nu moet dat anders, zoek het maar uit, ik ga het doen en hoor wel wat jullie ervan vinden.”

Naar de show
Ook regisseur Carline Brouwer, die in de jury zat, was onder de indruk. Brouwer beloofde net voor het bekend worden van de uitslag beide kandidaten mee te nemen naar de show. “Jullie zijn allebei van topniveau”, aldus Brouwer. Natascha: “Ik hoop dat ik understudy of cover mag worden. Nandi van Beurden is first cast, als zij ziek is, gaat de understudy op. je kunt als understudy ook speelgarantie krijgen, dat je tijdens een paar shows de rol mag doen. Vaak zit je in het ensemble, dan doe je sowieso mee met de show.”

Erg moe
Het was intensief. Omdat ze tegenwoordig in Breda woont, moest ze steeds vroeg weg om op tijd in Amsterdam te zijn. “Ik ben heel erg moe, mijn stem ook”, zegt ze. “Ik ben nu aan het nagenieten. In de afgelopen maanden bleef ik doorgaan, je lichaam heeft geen tijd om in te storten. Het waren lange dagen, maar je hebt zo’n focus, eigenlijk ook tot mijn eigen verbazing. Er was ook een week waarin ik een beetje een dip had en dacht: ik kan niet meer. Dat heeft iedereen wel gehad. Maar het is zo leuk, je krijgt er veel energie van.”

Geen zenuwen meer
Terugblikkend op de finale zegt ze: “Ik heb hem best ontspannen beleefd. Ik denk doordat ik wist dat het de laatste keer was. Ik dacht: wow, ik heb de eindhalte gehaald, het is de laatste keer dat we mogen, nu is het goed geweest. Ik probeerde in het moment te zijn. Je wilt graag die rol, maar we gunnen het elkaar, daarin kon ik veel rust vinden. En je weet; je kunt er niks meer aan doen, behalve je best doen. Bij de laatste nummers voelde ik geen zenuwen meer.”

Aanbiedingen
Natascha kijkt haar toekomst verwachtingsvol tegemoet. “Ik denk dat mijn deelname aan het programma deuren heeft geopend. Ik heb veel zin in wat er gaat gebeuren. Als ik de reacties lees… daar word ik zo warm van. Mensen zeggen: ‘je bent een warm persoon’ en ‘je bent down to earth’. Dat ben ik ook. Er zijn al aanbiedingen gekomen, daar zit zeker iets bij wat ik leuk vind. Ik kom niet zonder werk te zitten.”

Sound of Music
Op 16 juni staat de eerste show van The Sound of Music gepland. Coronaproof, meldt de website. “Vanaf mei gaan ze repeteren.” Het is opnieuw spannend voor Natascha. “Er is nog niks besloten, nog niks getekend.”

Anne Marie Hoekstra
Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt editie Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @AnneMHoekstra op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier