Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Op de foto van links naar rechts Boaz, Marina, Martin Lobbezo (docent BWI), Angelina, Boaz, Arjan van Buuren (docent BWI).
• Op de foto van links naar rechts Boaz, Marina, Martin Lobbezo (docent BWI), Angelina, Boaz, Arjan van Buuren (docent BWI). (Foto: Nancy Molly)

Leerlingen Bouw, Wonen & Interieur van De Lage Waard winnen ontwerpwedstrijd

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • Vier brugklasleerlingen van de afdeling Bouw, Wonen & Interieur, locatie vmbo/mavo van christelijke scholengemeenschap De Lage Waard uit Papendrecht hebben een prijs gewonnen bij de landelijke ontwerpwedstrijd van meubelmakerworden.nl. De winnaars Boaz en Lev mogen hun ontwerp gaan maken bij het Hout en meubileringscollege in Rotterdam.


Alle brugklasleerlingen van het Talent XL vmbo werden uitgedaagd om een kruk of tafel te ontwerpen en hun ontwerp in te sturen bij meubelmakerworden.nl.

Alle ingezonden ontwerpen zijn door een deskundige vakjury beoordeeld, totaal waren er vijf prijswinnaars waarvan twee bij CSG De Lage Waard. Docenten Martin Lobbezo en Arjan van Buren organiseerden een feestelijke prijsuitreiking in de aula en zijn beide heel trots op hun leerlingen.

“Ons doel was om leerlingen te leren om in perspectief tekenen. Deze opdracht sloot daar goed bij aan. Het is een leuke manier om onze leerlingen enthousiast maken voor ons vak en natuurlijk super om te zien dat er maar liefst twee winnaars van onze school zijn!”

Sem Peelen, bekend van het tv-programma ‘Checkpoint’, kondigde beide winnaars in een filmpje aan. Boaz en Lev waren blij verrast en hadden allebei niet gedacht dat hun ontwerp zou winnen. Lev ontwierp een ‘stoel die tegelijkertijd ook een tafel kan zijn’ en Boaz ontwierp een ‘kleurrijke stoel met groene stokken en blauwe leuningen’.

Angelina en Marina hadden ook hele mooie ontwerpen. Zij wonnen met hun ‘strandstoel’ en ‘stoel met boekenplank’ de tweede prijs. Alle vier de leerlingen kregen van CSG De Lage Waard een feestelijk gereedschapspakket.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier