Afbeelding
Foto: Politie

Verboden wapen en harddrugs in auto in Nieuw-Lekkerland

112 1.021 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Bij een algemene controle heeft de politie donderdagavond 25 maart een verboden wapen en harddrugs aangetroffen in een auto in Nieuw-Lekkerland.

“Wat begon als een algemene controle kreeg al vrij snel iets meer lading”, aldus de politie over de aanhouding van de 21-jarige chauffeur. Achter de bestuurdersstoel zagen de agenten namelijk, direct voor het grijpen, een dikke ijzeren staaf liggen. In deze hoedanigheid wordt deze ijzeren staaf gezien als een verboden wapen volgens de wet wapens en munitie.

De politie vorderde vervolgens van deze man de uitlevering van alle wapens die hij in de auto had liggen. De man gaf aan dat hij verder geen wapens in zijn auto had liggen. Hij wilde dit schijnbaar aantonen door een luikje in zijn dashboard te openen. Eén van de agenten zag toen in dit vakje een grinder, lange vloei, gripzakjes met wiet en hasj en een zakje met daarin vier roze pillen liggen.

Op de vraag wat deze roze pillen waren gaf de man aan dat dit XTC-pillen waren. Hierop werd de man aangehouden voor het in bezit hebben van harddrugs.

De verdachte werd meegenomen naar het politiebureau waar hij werd voorgeleid en verhoord voor het bezit van harddrugs en een verboden wapen. De XTC-pillen worden verder onderzocht. Uiteindelijk gaat de officier van justitie een beslissing nemen in deze zaak.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden