Logo hetkontakt.nl/klaroen
<p>• De Dam, met uitzicht op de Plantageweg, die naar rechts afbuigt.</p>

• De Dam, met uitzicht op de Plantageweg, die naar rechts afbuigt.

(Foto: Bert Bons)

Winkeliers Dam-Plantageweg blij verrast met positieve reacties

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • De winkeliers van Dam-Plantageweg in Alblasserdam zijn blij verrast met de vele positieve reacties die ze hebben ontvangen op hun plannen om op 3 maart weer open te gaan.


In een artikel in Klaroen.nl van woensdag 24 februari gaf Niels van Mourik namens de winkeliersvereniging aan dat het water aan de lippen staat bij de winkeliers en dat zij overwegen om op 3 maart ‘gewoon’ weer open te gaan, uiteraard met inachtneming van de coronaregels.

“We wisten toen nog niet wat de minister-president zou gaan zeggen tijdens de persconferentie en waren blij verrast dat we gedeeltelijk weer open mogen gaan”, vertelt Niels van Mourik van de schoenenzaak aan de Dam.

“We hebben ook veel positieve reacties gehad op het artikel”, vervolgt Niels. “Burgemeester Paans mailde ons direct na het verschijnen en wethouder Peter Verheij heeft ons de volgende dag gebeld. Zij gaven allebei aan dat ze het in principe met ons eens zijn en dat ze hun best doen voor ons, zodat we weer op een verantwoorde manier open kunnen gaan.”

Ook op social media en van mensen die ze ontmoeten in het dorp, hebben de ondernemers van de Dam-Plantageweg veel positieve reacties gehad. “Dat verbaasde ons wel. We wisten niet dat onze ideeën zó breed gedragen werden door het gemeentebestuur en de bevolking.”

De winkeliers van het winkelgebied in het centrum van Alblasserdam willen nu eerst gaan kijken hoe het loopt met de gedeeltelijke openstelling van de winkels, waarbij klanten op afspraak welkom zijn.

Daarnaast hebben ze een overleg met het gemeentebestuur op maandagmiddag 1 maart. “Dan gaan we overleggen wat onze ideeën verder zijn en hoe de gemeente daarover denkt. We zijn blij verrast dat de publieke opinie en de mening van de overheid aan het veranderen is, waardoor er hopelijk steeds meer dingen mogelijk worden, op een verantwoorde manier natuurlijk”, vertelt Niels van Mourik tot besluit.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier