Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Stockfoto 123RF
update

Corona-uitbraak in verpleeghuis De Waalburcht in Papendrecht

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • Verpleeghuis De Waalburcht in Papendrecht is een van de instellingen van Rivas waar bewoners momenteel besmet zijn met het coronavirus.


Dat meldt Rivas in een nieuwsbericht op haar website. Er zijn ook besmettingen in de Laakse Hof in Lexmond, Waerthove in Sliedrecht, de Bannehof, Molenhoek, Steijndeld en het Gasthuis in Gorinchem en Tiendwaert in Hardinxveld-Giessendam.

In De Waalburcht in Papendrecht zijn twee afdelingen met in totaal 31 bewoners getroffen. Twintig bewoners zijn besmet geraakt, van wie er vijf zijn overleden.

“We hebben hier aanvullende maatregelen genomen”, vertelt Dionne Puyman van Rivas. De afdelingen zijn geïsoleerd. Medewerkers die op deze afdelingen werken, werken dan ook niet op andere afdelingen. Daarnaast zijn alle medewerkers van de Waalburcht preventief getest. Ook worden de bewoners worden voortdurend extra gescreend.”

Dionne: “Het vaccineren op deze locatie zou woensdag starten, maar dat hebben we twee dagen naar voren gehaald en start maandag al.”

Het aantal bewoners dat besmet is met het coronavirus in de overige verpleeghuizen en woonzorgcentra van Rivas varieert sterk per locatie; van enkele bewoners die besmet zijn tot meerdere besmette bewoners die bij elkaar, in cohort, verpleegd worden. Op dit moment is ongeveer 3 procent van de bewoners van Rivas-instellingen besmet met het coronavirus.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier