Nieuwe contactgroep in de Drechtsteden: SamenSterk
Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Lukas Gojda - nl.123rf.com

Nieuwe contactgroep in de Drechtsteden: SamenSterk

  •   keer gelezen

DRECHTSTEDEN • Bij SamenSterk in Papendrecht kunnen ouders van een kind met psychische kwetsbaarheid elkaar vanaf dinsdag 2 februari maandelijks ontmoeten, (h)erkenning vinden, kennis opdoen en ervaring uitwisselen.


Vanwege corona zal de eerste ontmoeting online zijn. Ouders zijn welkom van 09:30 tot 11:30 uur.

Als ouders kun je tijdens de bijeenkomst van elkaar leren, samen opkomen voor je kinderen en weten dat je niet de enige bent. Je zoekt met elkaar hoe je, samen met je omgeving, je kind(eren) zo goed mogelijk kunt begeleiden. Er zijn veel psychische aandoeningen, bijvoorbeeld AD(H)D, angststoornis, anorexia, autisme, borderline, depressie en verslaving. Onderzoek wijst uit dat meer dan de helft van ouders met een zorgintensief kind een burn-out krijgt. Ouders stuiten regelmatig op onbegrip in hun omgeving. SamenSterk is gericht op oplossingen, positiviteit en wil zo laagdrempelig mogelijk zijn voor alle ouders. Met ouders bedoelen ze ook stiefouders, pleegouders, grootouders, verzorgers en naasten. Ze kunnen elkaar steunen en motiveren. Stefanie de Vries en Anke-Elze de Jong-Rietstap trekken de kar van SamenSterk. Door hun persoonlijke ervaring en kennis weten zij als geen ander wat nodig is in de zoektocht van ouders naar goede hulp, zorg, ondersteuning en onderwijs. Zij snappen ouders en hebben aan een half woord genoeg. 

Deelname is gratis en aanmelden kan door een mailtje te sturen naar samensterk@ouderszhz.nl. Meer informatie is te vinden op www.ouderszhz.nl.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier