Happy Socks actie voor Ghana
Logo hetkontakt.nl/klaroen
<p>Jannie de Groot met haar Happy Socks.</p>

Jannie de Groot met haar Happy Socks.

(Foto: AANGELEVERD)

Happy Socks actie voor Ghana

  •   keer gelezen

KINDERDIJK • Jannie de Groot uit Kinderdijk houdt een muskathlon voor Compassion. Dit is een organisatie die kinderen uit armoede bevrijdt. Om haar doel te ondersteunen start ze met de verkoop van Happy Socks. Met de opbrengst van de sokken steunt ze haar doel: een toekomst bouwen voor deze kwetsbare kinderen.


“De extreme armoede waarin veel kinderen leven heeft mij geraakt. Kinderen die niets of niemand hebben, veelal in angst en zonder liefde op straat leven of kinderen die misbruikt worden, dat is toch verschrikkelijk”, vertelt Jannie. Ze wil door het doen van een muskathlon bijdragen aan het veranderen van minstens tien kinderlevens. Hiervoor wil ze minstens 10.000 euro ophalen.

In Ghana worden bijna 200.000 kinderen uitgebuit door gevaarlijk werk in de cacao-industrie en leven er bijna 50.000 kinderen op straat. Daarna heeft bijna 90% van de kinderen regelmatig te maken met een vorm van geweld. Door de crisis neemt de extreme armoede alleen maar toe. Daardoor is niets doen ook geen optie. “In de projecten van Compassion worden de kinderen beschermd en krijgen ze toegang tot goed onderwijs en extra lessen, zodat ze zich kunnen ontwikkelen tot zelfstandige, liefdevolle jongeren”, vertelt Jannie.

Met een muskathlon ga je een bijzondere uitdaging aan in het land waar Compassion actief is. “Helaas is er kortgeleden besloten dat de reis naar Ghana verplaatst wordt van 2021 naar 2022 wegens corona.” Daardoor is ze nog op zoek naar een alternatieve sport prestatie in Nederland. Het gaat Jannie niet zo zeer om de reis, maar juist om dat bedrag wat ze op wil halen voor de organisatie. “De reis naar Ghana betaal ik zelf.”

“De Nederlandse uitspraak: ‘Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst’ is ook zeker in Ghana van toepassing. In Ghana leeft namelijk dertig procent van de bevolking onder de armoedegrens (rondkomen van minder dan 1,65 euro per dag). Als een extreem arm kind geholpen wordt, heeft dit nu, maar ook zeker in de toekomst uitwerking op zijn/haar omgeving.”

De vrolijke sokken zijn te bestellen via: www.happyghana.nl Ook kan er op deze website een donatie worden gedaan voor de actie van de Kinderdijkse. Ze heeft nu al zo’n 8000 euro opgehaald en heeft nog minimaal 2000 euro nodig om haar doel te behalen. 

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier