• Dennis van Aarssen met de twee orkestleden en tevens organisatoren.
• Dennis van Aarssen met de twee orkestleden en tevens organisatoren. Foto: Madelief Helmhout

Swingen en zingen in Papendrecht met Voice-winnaar Dennis van Aarssen en muziekvereniging Excelsior

Nieuws 1.407 keer gelezen

PAPENDRECHT • Dennis van Aarssen zingt deze zomer uit volle borst bij ‘Swing Both Ways’ in Theater De Willem.

Het duurt nog even voor het zover is. Het optreden in samenwerking met Excelsior Papendrecht vindt namelijk pas plaats op vrijdag 14 juni. Desondanks zijn de voorbereidingen in volle gang: zanger, crooner en voormalig The Voice of Holland-winnaar Dennis van Aarssen geeft een tipje van de sluier.

Er zit veel werk in

Repeteren, repeteren en repeteren. Zo ziet de planning van Dennis van Aarssen, en die van Excelsior Papendrecht, er op dit moment uit.

Maar de echte voorbereidingen begonnen voor Excelsior al veel eerder. Want welke swing muziek is zowel geschikt voor de stem en stijl van Van Aarssen als voor het enorme fanfareorkest?

Tientallen bestaande nummers zijn herschreven om perfect in dat straatje te passen. En daar zit veel werk in.

Goede match

Croonen met een big band, geïnspireerd door Michael Bublé en Frank Sinatra. Daar is Dennis zo goed in en daarmee is hij ook zo bekend. En laat het nu net zo zijn dat juist dát is wat Excelsior Papendrecht ook zo graag brengt met dit concert. Een goede match dus.

Zeker weten

Dat de voormalig The Voice of Holland-winnaar voor de tweede keer werd geboekt voor dit concert, was in ieder geval zeker. Twee orkestleden en tevens organisatoren ontmoetten Dennis in Gorinchem tijdens een feest waar Dennis zong, nog voor zijn deelname aan The Voice in 2019.

“We keken elkaar aan en dachten, ‘wat is hij goed’. Toen wisten we het: we moesten hem boeken voor een concert”, vertellen de twee.

“We trokken de stoute schoenen aan en stapten op hem af”, vervolgen ze. “Dennis zei toen dat hij net was begonnen aan de opnames voor The Voice. Maar zodra hij eruit zou liggen zou hij graag met ons mee doen. Dat liep alleen net even anders. Dennis won het programma tot zijn grote verbazing. En direct erna volgde ook nog eens de pandemie.”

Er komt echt een muur van geluid op me af, iets mooiers bestaat niet

Het heeft dus even geduurd maar in 2023 was het zo ver. Excelsior Papendrecht en Dennis van Aarssen traden voor het eerst samen op. Of hij het dit jaar nog eens wilde doen was voor Dennis een uiterst makkelijke vraag: “Natuurlijk!”.

Warm bad

Dennis is geboren in Papendrecht, groeide op in Spijk en voelt zich er nog altijd thuis. “Ik vind het zo leuk om weer in deze regio terug te zijn en om hier te spelen. En het was vorig jaar ook nog eens zó ontzettend leuk. Ik kwam echt terecht in een warm bad, iedereen werkt hier zo hard om er een mooi concert van te maken”, vertelt Van Aarssen.

Een muur van geluid

“Hoe meer muzikanten hoe beter, als je het mij vraagt”, vervolgt hij. “Er komt echt een muur van geluid op me af, iets mooiers bestaat niet. En ze zijn ook nog eens stuk voor stuk zo ontzettend goed, je zou niet bedenken dat dit een amateurorkest is. Het muzikale niveau is hartstikke hoog. Dat zie je niet altijd.”

Dennis van Aarssen en de orkestleden van Excelsior Papendrecht repeteren volop en kunnen niet wachten tot het 14 juni is. Hun gezamenlijke doel: mensen keihard laten swingen en meezingen, aldus Van Aarssen. “Eigen nummers, verassende aspecten, dit concert swingt helemaal de pan uit. En het wordt nóg beter en groter dan vorig jaar. Dat beloof ik.”

Kaarten winnen
Kaarten zijn te verkrijgen via www.theaterdewillem.nl en www.excelsiorpapendrecht.nl. Lezers van Het Kontakt kunnen twee kaarten winnen, kijk hiervoor op @nieuwsuitpapendrecht op Instagram of mail naar redactie.klaroen@kmp.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Papendrecht krijgt een kinderburgemeester: 'jeugd meer betrekken bij gemeente' Nieuws 9 uur geleden
• De brandweer controleert of het vuur gedoofd is.
Brandende kliko beschadigt huis en serre aan de Nicolaas Beetsstraat in Papendrecht 112 gisteren
Afbeelding
Verdacht object aangetroffen in Alblasserdam; explosievenverkenner doet onderzoek 112 21 mei, 13:37

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden