Logo hetkontakt.nl/klaroen
<p>Hans Erkens met zijn dichtbundel.</p>

Hans Erkens met zijn dichtbundel.

(Foto: Aangeleverd)

Dichtbundel opgedragen aan overleden collega Julia

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • Hans Erkens heeft zijn dichtbundel ‘Luie Groente en andere gedichten’ opgedragen aan zijn overleden collega Julia R. In september 2018 kwamen zij en haar kinderen om het leven bij een familiedrama in Papendrecht. Met de opbrengst steunt hij het fonds dat ter ere van haar is opgericht.


In september 2018 kwamen Julia (32), haar kinderen (6 en 4) en hun vader, Heng (32) om het leven bij een familiedrama in Papendrecht. Het was Heng die een einde aan het leven van zijn ex-vrouw, kinderen en zichzelf had gemaakt. “Ik werd gebeld door mijn leidinggevende met de mededeling dat het tragische nieuws over onze collega Julia ging. Op dat moment gingen bij mij alle alarmbellen af”, zegt Hans. Zij werkten samen op het gemeentehuis van Alblasserdam aan een armoedeproject. “Ik kende haar heel goed. Ze was een mooie en lieve vrouw met een warm hart voor het dorp.”

Hans en zijn collega’s kwamen op de dag van het drama samen in het gemeentehuis om bij elkaar steun te vinden. Een week na het verschrikkelijke voorval werd er door hen een eigen afscheidsbijeenkomst georganiseerd. “Ik werd gevraagd om een gedicht te schrijven en voor te dragen. Voor mijn werk schrijf ik veel en ik kan inmiddels wel zeggen dat ik daar goed in ben.”

Na dat gedicht bleef hij gedichten schrijven. In totaal tachtig stuks, waarvan vier gedichten betrekking hebben op Julia. De andere gedichten gaan onder andere over Dordrecht, de natuur, mensen en gevoel. “Ik liet de gedichten aan vrienden lezen en kreeg vele positieve reacties. Ik heb daarom besloten ze uit te brengen in een bundel en heb deze in eigen beheer uitgegeven.”

Fonds Julia en Beatrijs
Na het overlijden van Julia is er een fonds opgericht bedoeld voor kinderen die in armoede opgroeien: Fonds Julia en Beatrijs. “De naam is vernoemd naar Julia en het weesje Beatrijs die tijdens de St. Elisabethvloed aanspoelde in een wiegje in Alblasserdam. “Dat is een prachtig eerbetoon aan Julia en daarom steun ik het fonds met een deel van de opbrengst van mijn dichtbundel.” Met het fonds worden gezinnen uit Alblasserdam gesteund met kleine dingen waar gezinnen vaak niet het budget voor hebben, denk aan een ID-kaart en geld voor een schoolreisje.

“De eerste 100 exemplaren zijn al de deur uit. Ik ben bezig met de volgende levering van het boek. Ik hoop na corona alsnog een boekpresentatie te houden; in Café Visser in Dordrecht en de bibliotheek van Alblasserdam bijvoorbeeld. Ik heb ook een gedicht over dit café op de Groenmarkt geschreven en het lijkt mij dan ook leuk om het daar te presenteren”, vertelt Hans.

Het boek is te koop voor 10,50 euro bij boekhandel Vos & Van der Leer, Visstraat 25 te Dordrecht. Het boek is ook te bestellen via www.bazigbijtje.com of via een e-mail aan de auteur: erkens.hans@gmail.com.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier