Sociaal Raadslieden Alblasserdam wil helpen bij invullen Kinderopvangtoeslag
Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: stockfoto

Sociaal Raadslieden Alblasserdam wil helpen bij invullen Kinderopvangtoeslag

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • Binnen de gemeente Alblasserdam is de Sociaal Raadslieden Toeslagenservicepunt van de Belastingdienst. Dagelijks houdt de Sociaal Raadslieden zich bezig met belastingzaken.


Per 1 januari 2021 zijn er veel tarieven die wijzigen. Een voorbeeld van zo’n wijziging van een tarief is het uurtarief van de kinderopvang. Dit nieuwe uurtarief dient iedereen zelf door te geven aan de Belastingdienst; wanneer men kinderopvangtoeslag ontvangt.

Men kan het nieuwe uurtarief zelf aanpassen door in te loggen op ‘mijn toeslagen’ van de Belastingdienst. Als tip wil Sociaal Raadslieden meegeven dat men bij het wijzigen van het uurtarief tevens bekijkt of het geschatte jaarinkomen over 2021 het juiste inkomen is. Op deze manier wordt voorkomen dat men kinderopvangtoeslag terug moet betalen aan de Belastingdienst of te weinig kinderopvangtoeslag ontvangt. Wanneer iemand het geschatte jaarinkomen voor 2021 wijzigt, heeft dit gevolgen voor alle toeslagen.

Sociaal Raadslieden Alblasserdam biedt aan om mee te kijken bij het aanpassen van het uurtarief. Voor hulp of voor meer informatie kan men contact opnemen met de Stichting Welzijn Alblasserdam via telefoonnummer 078-2021220 of via het e-mailadres van de Sociaal Raadslieden: sociaalraadslieden@stichtingwelzijnalblasserdam.nl.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier