Wethouder Verheij: ‘Suggestie D66 over terugplaatsing bibliotheek is echt kwalijk’
Logo hetkontakt.nl/klaroen
<p>&bull; Wethouder Peter Verheij.</p>

• Wethouder Peter Verheij.

Wethouder Verheij: ‘Suggestie D66 over terugplaatsing bibliotheek is echt kwalijk’

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • Wethouder Peter Verheij liet in niet mis te verstane bewoordingen weten wat hij vond van het D66-voorstel om de bibliotheek in Alblasserdam terug te verplaatsen naar de voormalige locatie: “Dit vinden wij als college echt een kwalijke suggestie.”


D66-raadslid Ramon Pardo stelde tijdens de begrotingsvergadering: “Er is grote ontevredenheid over de nieuwe locatie van de bieb. Het is nu nog niet te laat om het terug te draaien.” Wat wethouder Verheij betreft gaat het echter om een allang gepasseerd station. “Het is niet meer mogelijk, het bestuur van de bibliotheek wil het niet, het college wil het niet en het zou kapitaalvernietiging zijn.”

Hij verwees daarnaast naar cijfers van bibliotheken in de omgeving om aan te geven dat de populariteit van de bieb in Alblasserdam na de verhuizing naar het gemeentehuis niet drastisch was gedaald. “Die vergelijking met bijvoorbeeld Papendrecht laat zien dat er totaal geen aanleiding is om met dergelijke suggesties te komen. Dat vinden wij echt kwalijk.”

Ramon Pardo zelf nam de ‘orenwassing’ voor kennisgeving aan. “Ik vind het prima als een bestuurder last heeft van mijn uitspraken. Het i ons goed recht om dit in te brengen en u een spiegel voor te houden. Het gevoel van ontevredenheid over de bibliotheek wordt echt door veel Alblasserdammers gedeeld.”

Geurt Mouthaan
Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).
Volg @GeurtMouthaan op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier