Logo hetkontakt.nl/klaroen
<p>&bull; Wethouder Corine Verver.</p>

• Wethouder Corine Verver.

(Foto: Richard van Hoek)

Extra geld in Papendrecht voor meldingen over mensen met verward gedrag

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • Om het toenemend aantal mensen met verward gedrag te kunnen helpen, trekt de gemeente Papendrecht 100.000 euro extra uit.

Dat meldde wethouder Corine Verver donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering, toen de begroting van 2021 besproken werd. Partijen zoals Papendrechts Algemeen Belang (PAB) en GroenLinks vroegen zich af wat er met dat geld gaat gebeuren.

“Wij zien signalen dat de psychische problematiek toeneemt”, legde wethouder Verver uit. De doelgroep binnen de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) is heel breed. Het gaat daarbij niet alleen om mensen met psychische problemen, maar ook om mensen met dementie of anderen die beschermd wonen.

De gemeente krijgt hiervoor geld vanuit het Rijk. “Maar we willen wat doen om de stijgende vraag het hoofd te bieden”, vervolgde wethouder Verver.

Met het geld kunnen meer mensen opgevangen en begeleid worden. Ook wordt er geïnvesteerd in preventieve acties, zodat mensen met psychische problemen in een vroeg stadium geholpen kunnen worden.

Het aantal meldingen dat in Papendrecht gedaan wordt over verwarde personen en mensen met psychische problemen, is de laatste jaren hard gegroeid. In 2012 werden 76 meldingen gedaan. Twee jaar terug was dit gestegen naar 172 en in het eerste half jaar van 2020 werden er 89 meldingen gedaan. Ruim een verdubbeling dus van acht jaar geleden.

Wethouder Verver kondigde donderdagavond tijdens de begrotingsvergadering aan dat ze op een later moment in een andere vergadering nog eens terug zal komen op dit onderwerp.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier