Afbeelding
Foto: Aangeleverd
ingezonden mededeling

Vijf heerlijke vegan trends in 2020

Algemeen 111 keer gelezen

Dat steeds meer Nederlanders ervoor kiezen om een veganistisch dieet te volgen en dus geen vlees meer te eten mag ondertussen wel een feit genoemd worden. 

Zo blijkt uit onderzoek van happyvegan.nl dat er in Nederland in de afgelopen vijf jaar steeds vaker gezocht wordt op ‘vegan’ in Google. Hieronder vind je vijf veganistische trends. 

Shrubs
Shrubs zijn een type fruit azijnsiropen. Je kunt ze aanleggen met water en je vindt ze ondertussen al in een paar hippe tentjes. Daarnaast kun je uiteraard ook zelf gebruik maken van vegan recepten voor het maken van shrubs, zodat je thuis van dit drankje kunt genieten. 

West-Afrikaans
In het westen van Afrika wordt vaak gekookt met fonio, wat een soort gierst is. In 2020 komt dit ook steeds vaker terug in Nederland, net zoals teff. Teff is een type gras die je onder meer op smaak kunt brengen met tamarind, wat je al kent door de Aziatische en Indiase cuisine. Moringa kan hier ook voor gebruikt worden.

Jerky
Beef jerky, oftewel gedroogd vlees, is hartstikke Amerikaans, al wordt het ook in Nederland gegeten. Tegenwoordig worden er ook veganistische varianten van gemaakt met behulp van veganistische vleesvervangers. Zo kun je er onder andere voor kiezen om vegan jerky te maken van shiitake of kelp. 

Boter
Vegan boter ligt al jaren in de Nederlandse supermarkten, terwijl het aanbod steeds meer wordt uitgebreid. Toch is er nog wel wat vooruitgang te boeken, wat mogelijk in 2020 zal gebeuren. Er komen bijvoorbeeld exotische, veganistische boters die gemaakt zijn van noten, kikkererwten, zaden, et cetera.

IJs
Als veganist mag je natuurlijk geen ijs eten, maar gelukkig kun je al vegan ijs kopen in de winkel. Het aanbod hiervan zal de komende tijd alleen maar groeien. Daarnaast is het ook mogelijk om zelf thuis veganistisch ijs te maken, wat natuurlijk met name in de zomer heerlijk is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden