Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Aangeleverd

Repaircafé Papendrecht kijkt tevreden terug op eerste vijf jaar

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • Het is alweer vijf jaar geleden dat het Repaircafé van Papendrecht officieel van start ging. Na een korte voorbereidingsperiode konden op 7 november 2015 de eerste bezoekers worden ontvangen. De toenmalige wethouder Roozendaal gaf het startsein door een kapot apparaat te laten repareren.


“Nu, vijf jaar later kunnen we terugkijken op een succesvolle periode”, meldt het bestuur van Repaircafé Papendrecht. Vanaf het begin zijn zo’n 25 vrijwilligers, van vele markten thuis actief betrokken. Een paar voorbeelden van reparaties: naaimachines, computers, slijpen van messen, herstel van kleding en reparatie van halskettingen en fietsen. Doorgaans wordt ongeveer 50% gerepareerd of advies voor bijvoorbeeld onderhoud gegeven.

De ontvangstdames, koffie en thee verzorging en de begeleiding tijdens de reparatieochtenden zorgen voor een gemoedelijke sfeer waar mensen zich al snel op hun gemak voelen.

Stichting opgericht
Om continuïteit van het Repaircafé te waarborgen is in 2016 een stichting opgericht met een vijfkoppig bestuur. De vrijwilligers zijn nog net zo enthousiast als bij de start. Voor de nabije toekomst is het plan opgevat om op de basisscholen over het Repaircafé, maar vooral over het repareren te gaan vertellen. Gestart wordt op de christelijke basisscholen, de directies hebben al enthousiast op het initiatief gereageerd.

Door de uitbraak van het coronavirus kon dit jaar het Repaircafé helaas alleen in de eerste maanden van dit jaar en later nog één keer in september open zijn. De verwachting is dat het Repaircafé ook in de laatste maanden van 2020 gesloten zal blijven. Hopelijk kunnen de deuren in 2021 weer volop open staan en bezoekers met kapotte spullen ontvangen. Het doel blijft dat het Repaircafé door te repareren, voorlichting te geven en mensen samen te brengen meehelpt de maatschappij te verduurzamen. En natuurlijk zal het vijfjarig jubileum worden gevierd als de coronabeperkingen achter de rug zijn.

Voor meer informatie: www.repaircafepapendrecht.nl.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier