Logo hetkontakt.nl/klaroen
<p>• Alexander Kneepkens met de winnende spellen.</p>

• Alexander Kneepkens met de winnende spellen.

(Foto: Nanda van Heteren)

Spelauteur Alexander Kneepkens valt in de prijzen

  •   keer gelezen

ALBASSERDAM • Alexander Kneepkens, mede-eigenaar van het Alblasserdamse bedrijf Jolly Dutch, heeft afgelopen week twee prijzen gewonnen bij Spelauteur Prijs Nederland.


Voor de spellen ‘Chartered: The Golden Age’ en ‘Boogie Beasts’ werd Kneepkens bekroond tot ‘Beste Spelauteur van Nederland in 2019’ en ‘Beste Nieuwkomer’. “Ik ben erg dankbaar dat mijn werk gewaardeerd wordt.”

Op de website van Spelauteur Prijs Nederland is het volgende te lezen over de onderscheiding: ‘De Spelauteur Prijs Nederland is een prijs voor de beste Nederlandse spelauteur van het jaar. Deze titel kan worden verdiend op basis van een enkele bijzonder geslaagde titel of op basis van de totaalindruk van de spellen die gedurende het jaar van een auteur zijn uitgegeven.’

“Op de Nederlandse spellenbeurs Zuiderspel van afgelopen april zouden deze prijzen eigenlijk uitgereikt worden, maar dat ging door de pandemie niet door. De organisatie wilde de uitreiking alsnog dit jaar doen, dus dat is gebeurd tijdens de digitale spellenbeurs Spiel. De winnaars werden in filmpjes bekend gemaakt. Corné van Moorsel won de oeuvreprijs en ik de andere twee. De awards zelf staan nog bij de organisatie en worden na de coronatijd fysiek uitgereikt. Wel heb ik ze gezien, ze zijn gemaakt van hout en glas. Het is een kunstig ontwerp van meeples, die poppetjes die je ziet in het Carcassonne spel.”

Het doel is om volgend jaar een nieuw spel uit te brengen dat over de drooglegging van de Beemsterpolder gaat.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5