Logo hetkontakt.nl/klaroen
<p>• Gerard Schoonewil tijdens een training in de buitenlucht.</p>

• Gerard Schoonewil tijdens een training in de buitenlucht.

(Foto: Steve Peeters)

Fit Everywhere bij eerste jubileum: ‘Buiten sporten zorgt voor beter humeur’

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • In het kader van ‘sporten en bewegen is leuk‘ startte Gerard Schoonewil (36) een jaar geleden een eigen sportschool genaamd Fit-Everywhere.


Het bijzondere aan deze sportschool is dat alles plaatsvindt in de buitenlucht. In deze tijd is dat een uitkomst voor veel sporters om toch op een veilige manier met voldoende frisse lucht te kunnen bewegen. Eind september vierde Fit-Everywhere zijn eerste jubileum met een klein feestje, samen met de leden.

Vanuit zijn eigen passie voor sport en bewegen is Gerard, geboren en getogen in Alblasserdam, gestart met Fit-Everywhere. Gerard: “Jaren geleden heb ik het roer om gegooid qua mind-set op het gebied van sport en lifestyle. Vanaf dat moment heb ik alleen maar veel plezier beleefd in het sporten, want uiteindelijk is plezier als het gaat om sport en beweging voor mij het belangrijkste. Met mijn ervaringen en ideeën wil ik andere mensen ook inspireren en motiveren om lekker te gaan bewegen, want sporten is leuk en natuurlijk erg goed voor je gezondheid.”

Andere boeg
Omdat Gerard niet de zoveelste outdoor bootcamp club wilde worden, gooide hij het over een andere boeg en geeft hij functionele fitnesslessen in de buitenlucht. “Dat heeft meerdere voordelen. Naast de beste ventilatie geeft buiten sporten je meer vitamine D, meer energie en zuurstof en een goed humeur, omdat je buiten beter ontspant door de omgeving. Inmiddels geven we buiten kracht- en conditietrainingen, met op vrijdag een aparte training ook voor jongeren van 10 tot 14 jaar. Je kunt je meerdere dagen aansluiten bij Powerwalking ‘het nieuwe hardlopen’ en er is een Happy Hour Workout. Dit laatste is een gezellige funworkout waarbij alle grote spiergroepen getraind worden op motiverende muziek. Bij alle lessen staat gezelligheid en individuele begeleiding centraal”, vertelt Gerard verder. “Ik vind het belangrijk dat de trainingen laagdrempelig zijn en toegankelijk voor iedereen met zijn eigen doelen.“

Fitnesstruck
De buitenlessen worden veelal gegeven bij Souburgh en bij het Lammetjeswiel in Alblasserdam. Maar iedere locatie is mogelijk. Gerard beschikt over een mobiele fitnesstruck, compleet ingericht met fitnessmaterialen waar tevens ook stroom, water en licht in aanwezig is. De laatste tijd wordt Gerard steeds meer ingehuurd door scholen, bedrijven en verenigingen. Zo heeft Gerard voor de zomervakantie een bootcamp georganiseerd voor de groepen 8 van de basisscholen in Alblasserdam als afsluiting van het schooljaar. Dit gebeurde in opdracht van het ABC team en de gemeente Alblasserdam.

Vanwege het eenjarig bestaan wil Gerard nog een dag in Alblasserdam organiseren met diverse demonstraties. Locatie en tijd worden nog bekend gemaakt. Meer informatie www.Fit-Everywhere.nl.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5