Klipperstars U22 boekt spectaculaire eerste overwinning in competitie

Sport 239 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Het landelijk spelende onder 22 team van basketbalvereniging Klipperstars uit Nieuw-Lekkerland speelde afgelopen zaterdag tegen Crackerjacks uit Amersfoort.

Op voorhand een enorm lastige opgave. Klipperstars stond nog op 0 punten en Crackerjacks had al 2 wedstrijden gewonnen. Crackerjacks kon ook met een complete selectie aantreden van 12 man. De ‘Jaleco formatie’ daarentegen alles behalve. Het moest Aron Verhaar, Michiel Kok en Sem Janse missen door verschillende problemen. Ricardo ’t Hoen en Wietse Mennema deden mee maar waren beide niet 100% fit. Daardoor was er maar de beschikking over 6 spelers. Gelukkig wilde er 2 bankspelers van U18 meedoen om het op te vullen.

Op voorhand dus een onmogelijke opgave, zo leek het. Echter begon Klipperstars messcherp aan het duel. Een snelle 8-2 voorsprong resulteerde dat Crackerjacks naar een time out vluchtte. Vervolgens kwamen de Amersfoorters iets dichterbij naar 15-11 maar daarna was weer het woord aan Klipperstars. Crackerjacks kreeg eigenlijk de gehele wedstrijd geen grip op Timon Huisman. Van de 11 punten op rij die werden gescoord door de Lekkerlanders waren er 8 van hem. Door vanuit een uitstekende verdediging goed georganiseerd basketbal te spelen werd de voorsprong alleen maar vergroot naar de rust toe. De ruststand was geheel onverwachts 49-26. Een voorsprong van maar liefst 23 punten!

Na de rust was het vooral de zaak dat iedereen heel bleef en niet tegen onnodige fouten aanliep. Op dat moment waren er namelijk al 2 jongens aan de Lekkerlandse zijde met 3 persoonlijke fouten. Heel even was er een moment na de rust dat het er op leek dat Crackerjacks terug kwam. Echter dichterbij dan 20 punten kwamen de Amersfoorters niet. De maximale voorsprong was uiteindelijk 35 punten. Mede ook dankzij de bankspelers die beide goed voor de dag kwamen en zeker niet onder deden van de rest.

In het vierde kwart kwam Crackerjacks nog tot een aantal scores, maar spannend werd het niet meer. De eindstand was uiteindelijk 81-58. Een enorm knappe overwinning die vooraf niet verwacht was. Al kan Klipperstars dit niveau wekelijks op de mat leggen dan belooft dat nog wat voor de rest van het seizoen. Absolute uitblinker van de wedstrijd was Timon Huisman met 25 punten en 18 rebounds.

Zaterdag 24 oktober speelt Klipperstars om 14:15 uur een thuiswedstrijd tegen Utrecht Cangeroes.