Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Negen coronabesmettingen in zorgcentrum De Waard: vier bewoners en vijf medewerkers

Algemeen 408 keer gelezen

ALBLASSERDAM • In Waardeburgh zorgcentrum De Waard in Alblasserdam zijn vier bewoners en tot nu toe vijf medewerkers positief getest op covid-19.

Woensdagochtend bleek een bewoner van De Waard besmet met het coronavirus. Vervolgens zijn alle bewoners en medewerkers getest.

Isolatie
De vier bewoners die positief getest zijn, verblijven in isolatie en gaan in de loop van vrijdagmiddag naar een speciaal daarvoor ingerichte, afgezonderde unit. Zij worden verzorgd door een speciaal team.

Uit voorzorg verblijven alle andere bewoners van De Waard de komende tijd zoveel mogelijk op hun eigen afdeling of kamer.

Tijdelijke bezoekstop
Sinds de testperiode geldt een tijdelijke bezoekstop voor alle bewoners. Nu alle uitslagen bekend zijn, kan er vanaf maandag 12 oktober – met de nodige voorzorgsmaatregelen – één keer per dag bezoek op de kamer plaatsvinden.

Herhaaltesten
Alle bewoners en alle medewerkers van De Waard worden voorlopig elke week opnieuw getest. Op deze manier wordt nauwlettend in de gaten gehouden of het virus zich verder verspreidt of niet. Zo kunnen ook elke keer – als dat nodig zou zijn – direct de nodige vervolgmaatregelen worden genomen. 

Extra blijken van steun en medeleven aan de bewoners en medewerkers door middel van een kaartje worden bijzonder op prijs gesteld. Post kan verstuurd worden naar Waardeburgh, Bonkelaarplein 12, 3363 EL Sliedrecht onder vermelding van ‘Post voor De Waard’.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden