Klipperstars U22 kent nipt verliest in Soest

Sport 124 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • De ‘Jaleco’ formatie heeft zaterdag 3 oktober in Soest nipt verloren van Red Stars.

Wederom kon basketbalvereniging Klipperstars U22 niet compleet aantreden in de toch al zo krappe selectie. Het team moest het doen met 8 eigen spelers en 2 bankspelers.

De eerste periode was voor Red Stars, wat scherp begon. Ze liepen snel uit naar een 12-5 voorsprong en Klipperstars had moeite om tot score te komen. Gelukkig bleef de schade beperkt door de verdediging van de Lekkerlanders en stond er na 1 kwart spelen een tussenstand van 18-13 in het voordeel van de Soestenaren.

Het tweede kwart begon beter voor Klipperstars. Er werd zelfs even een voorsprong gepakt van 20-23. Vervolgens was het stuivertje wisselen om de voorsprong. Red Stars moest het hebben van de snelle omschakeling waarin Klipperstars het juist moest hebben van de open schoten en snijdende acties naar de basket. Er werd gerust met een 34-32 stand.

Er werd in de rust gehamerd op dat de Lekkerlanders hun eigen tempo moesten bepalen. Zeker door de krappe selectie kon dit tempo ze namelijk nog wel is opbreken. Dat eigen tempo bepalen werd na rust iets te letterlijk genomen. Red Stars kwam namelijk scherp uit de kleedkamer en pakte al snel een 39-32 voorsprong. Daarna was het weer het woord voor Klipperstars. Ricardo ’t Hoen scoorde in een kort tijds bestek drie driepunters, daar tussenin was het Sem Janse die 2 layups maakte en plots was de leiding weer in handen van Klipperstars met 41-45. Vlak voor het begin van het vierde kwart deed Red Stars weer wat terug en ging toch met een 4 punten voorsprong beginnen aan dat laatste beslissende kwart.

Frappant detail was dat 1 punt van de Lekkerlanders niet werd toegekend omdat de jury deze had gemist. De scheidsrechters wisten het ook niet meer, waardoor Klipperstars 1 punt minder had dan ze eigenlijk hadden moeten hebben. Helaas werkte Red Stars ook niet mee door onsportief te reageren.

In het laatste kwart bleef het continu spannend en zat de overwinning er de gehele tijd nog in voor Klipperstars. Met nog zo’n 30 seconden te spelen was het gat 4 punten en dichterbij een driepunter poging kwamen de Lekkerlanders niet meer. Wederom een nederlaag dit keer met maar 4 punten 68-64. Topscorer werd Ricardo ’t Hoen met 20 punten.

Dit was niet de start van het seizoen die het team voor ogen had. Helaas is de situatie niet anders en beschikt Klipperstars op het moment ook niet over de fitte selectie die in het begin van het seizoen wel verwacht was. De focus moet weer verlegd worden naar komende zaterdag, waarin Klipperstars thuis aantreed tegen Crackerjacks om 16:00 uur. Helaas nog steeds zonder publiek.