• Cees van Harten en Mark Waardenburg en hun vrouwen tijdens hun aanstelling.
• Cees van Harten en Mark Waardenburg en hun vrouwen tijdens hun aanstelling. Foto: Aangeleverd

Twee nieuwe voorgangers starten bediening in Jozua in Alblasserdam

Algemeen 3.568 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Na ruim 27 jaar voorganger geweest te zijn bij Evangelische gemeente Jozua Alblasserwaard is Gerrit Mes afgelopen zomer met pensioen gegaan en is zijn opvolging begonnen.

Zijn functie wordt vanaf heden vervuld door twee voorgangers. Dit betreft Cees van Harten en Mark Waardenburg. Beide zijn afgelopen zondagochtend ingezegend in de gemeente. Een gedeelte van de gemeente was daar bij aanwezig en de rest heeft dit kunnen volgen via de livestream op het Youtube kanaal. 

“Uiteraard hadden we gehoopt hier alle leden bij aanwezig te hebben, maar we zijn dankbaar voor de mogelijkheid om dit ook via onze livestream te kunnen doen”, meldt Sabina Tempel van Jozua Alblasserwaard. “Een groot voordeel van onze livestream is dat onze diensten voor een ieder toegankelijk zijn, gewoon vanaf de eigen bank. Bovendien kan iedereen onze diensten bekijken wanneer het hem of haar uitkomt.”

Cees was medevoorganger en -bouwer van Mozaïek 0318 in Veenendaal. Een ervaren voorganger, wat prettig is bij een grote gemeente zoals Jozua, met meer dan duizend leden. Hij zal binnen Jozua een rol als coachend voorganger vervullen voor Mark. Mark is namelijk de tweede (junior) voorganger. Hij is als het ware opgegroeid binnen de gemeente en gaat nu de rol van voorganger vervullen. Juist deze samenwerking is voor de gemeente zo belangrijk, dat alle generaties binnen Jozua op deze wijze worden aangesproken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden