Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto:

Pilot straatambassadeurs Smit’s Stichting geslaagd; uitbreiding naar heel Nieuw-Lekkerland

  •   keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • In Nieuw-Lekkerland is de pilot met straatambassadeurs geslaagd. De L. & N. Smit’s Stichting gaat er nu een project van maken dat in heel Nieuw-Lekkerland uitgerold kan worden. Vrijwilligers om mee te doen, kunnen zich melden.


De Smit’s Stichting is in december 2019 gestart met de pilot. Dit gebeurde in het kader van het project eenzaamheid. De pilot betrof het inzetten van straatambassadeurs in drie straten: de Hoogaarslaan inclusief Aakstraat, Kogge- en Gondelplantsoen, Burg. Nieborgstraat en het Baardmannetje.

Voor de Hoogaarslaan werden Jeannette Simons en Joop van der Perk aangesteld, voor de Burg. Nieborgstraat Wilma Hak en Ella Beukers en voor het Baardmannetje Gerrie Simons.

Oren en ogen
De straatambassadeurs zijn de oren en ogen van de straat; zij houden een oogje in het zeil en geven aandacht aan de bewoners van de straat. De straatambassadeurs worden daarbij gevoed met informatie uit de straat door bijvoorbeeld buurtbewoners.

Zo kan de straatambassadeur een nieuwe bewoner welkom heten, meeleven met lief en leed, denk aan ziekte of opname in het ziekenhuis, maar ook aan blijde gebeurtenissen als een verjaardag, geboorte of huwelijksjubileum. Zijn er signalen vanuit de buurt dan zal de straatambassadeur daar op discrete wijze mee omgaan.

Bosjes bloemen
In de afgelopen periode, met corona, hebben de straatambassadeurs zich op diverse manieren ingezet. Zo zijn er onder andere bosjes bloemen bezorgd bij ouderen en alleenstaanden en kaarten met een theezakje om op die manier op de thee te komen en zijn er ijsjes in de straten uitgedeeld.

Het bestuur van de L. & N. Smit’s Stichting is bijzonder verheugd dat de pilot zo goed is aangeslagen. De pilot kan nu worden omgezet in een project. Het bestuur zou graag, naast de drie genoemde straten, ook in andere straten in Nieuw-Lekkerland straatambassadeurs aanstellen en roept vrijwilligers op om zich aan te melden voor zijn of haar straat. Het aanstellen van een straatambassadeur bevordert de cohesie in de wijk en het omzien naar elkaar, iets wat in deze moeilijke en onrustige tijd extra belangrijk is. Per straatambassadeur is een beperkt budget beschikbaar voor acties.

Belangstellenden om straatambassadeur te worden, kunnen zich aanmelden bij Jan Simons, voorzitter van de Smit’s stichting, via voorzitter@smitsstichting.nl. Voor meer informatie over het zijn van straatambassadeur, kan contact worden met Ella Beukers via ellabeukers@gmail.com of 0184-685477.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5